Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Putin’in kullandığı Lada-Kalina otomobil fuarının gözdesi oldu

Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in ülkenin Uzak Doğu bölgesinde iki bin kilometreden fazla tur attığı sarı renkli Lada Kalina markalı Rus araba, Moskova otomobil fuarının gözdesi oldu. Rus araba formula-1 pilotları da Putin’in sayesinde Lada markalı otomobillerin dünya piyasasında ün kazanacağına inanıyor.

Moskova’nın Krokus-Ekspo salonunda açılan Uluslararası Moskova Otomobil Fuarı’nda son yabancı ve yerel markalı arabalar görücüye çıkarıldı. Fakat, Rus markalı arabalar arasında, Başbakan Putin’in Uzak Doğu bölgesinde kullandığı Lada Kalina markalı araç fuar katılımcıların daha fazla ilgi odağı oldu. AvtoVAZ standına konulan Putin’in sarı renkli Lada Kalina’sının yanında vatandaşların fotoğraf çektirmesi de gözlerden kaçmadı.

AvtoVAZ yetkilileri, bu markadan almak isteyenlere “2011 yılından itibaren siparişleri kabul etmeye hazırız” diye duyuruda da bulundu. Lada Kalina’nın fiyatı yaklaşık 370 bin ruble. Uzmanlar, Putin’in kullandığı sarı renkli arabaların kapış kapış satılacağını tahmin ediyor. AvtoVAZ yetkilileri, Lada Kalina’nın daha dayanıklı ve kaliteli olduğunu belirterek, “Başbakan’ın uzak doğu gezisi de buna sağlam bir örnek” diye espri yapmayı ihmal etmiyor.

Uluslararası Moskova Otomobil Fuarı’nda 5 Eylül’e kadar kalacak Putin imzalı parlak sarı renkli Lada-Kalina, AvtoVAZ’ın kendi müzesine gönderilecek.

Rus araba formula-1 ünlü pilotu Vitali Petrov da, Putin’in sayesinde Lada markalı arabaların dünya sektöründe ve spor sahalarında ün kazanacağına inanıyor. Petrov, “Putin Rus araba üreticilerine mükemmel bir şans verdi. Belki dünya Formula-1 ekibinin en güçlü takımı Rusya olacak” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Rusya Başbakanı Putin 2 bin kilometreden fazla yolu Lada-Kalina kullanarak kat etmiş ve uzak doğu bölgesinde bir dizi temaslarda bulunmuştu.

FARUK AKKAN MOSKOVA CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]