Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da Azerbaycan ordusunun kuruluşunun 92. yıl dönümü kutlandı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin (ASK) kuruluşunun 92. yıl dönümü büyükelçilikte düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Azerbaycan ordusunun kuruluş günü etkiliğine Ukrayna devlet erkanı, dış misyon şefleri, üst düzey ordu mensupları, Kiev’deki askeri ateşler birliği üyeleri, Ukrayna’daki Azerbaycanlılar Kongresi yönetimi ve üyeleri katıldı.

T.C. Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç ile birlikte Türk basınına açıklama yapan, Azerbaycan’ın Ukrayna Büyükelçisi Talat Aliyev; “Azerbaycan Silahlı Kuvvetler gününde Azerbaycanı seven insanlar ile birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.” şeklinde konuştu.

Türkiye Büyükelçisi ile birlikte Ermenilerin sözde soykırım iddialarına yönelik Kiev’de anıt dikme girişimlerinin önünü aldıklarını anlatan Talat Aliyev iki ülkenin birlikte hareket etmesinin önemine vurgu yaptı.

İki devletin birbirine çok yakın ve milletinin ise bir olduğuna dikkat çeken T.C. Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç ise; “Bugünü ben kendi milli günümüz olarak telakki ediyorum. Bu güzel günde bu kadar önemli şahsiyeti Azerbaycan elçiliğinde bir araya getirdiği için Azerbaycan büyükelçisini kutluyorum” diye konuştu.

Azerbaycan’ın Askeri Ataşesi Tofig Gasımov ise yaptığı konuşmada; Cumhurbaşkanı İlham Aliyev önderliğindeki Azeri ordusunun işgal altındaki toprakları kurtarmaya muktedir olduğunu söyledi.

Askeri Ataşe Deniz Kurmay Albay Argun Güngöre ise Cihan’a yaptığı açıklamada; “Dost ve kardeş olarak tanımladığımız Azerbaycan’ın milli gününde Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Tabii ki iki ülke çok küçük bir sınırı paylaşsa da gerek tarihi gerek sosyal gerekse geleceğe dönük bakışları açısından çok ortak noktalara sahipler. Ben gelecekte Türkiye ile Azerbaycan arasındaki her tür diplomatik, kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkilerin daha ileri noktalara taşınacağına eminin. Gördüğüm kadarıyla her iki ülkenin yönetimlerinde de bu irade mevcut.” dedi.

Davetlilere Azerbaycan ve Ukrayna mutfağından değişik lezzetler ikram edildi.

Ordu günü etkiliği çerçevesinde davetliler Azerbaycan ve Ukrayna şarkıları eşliğinde dans ederek eğlendi.

 

YUNUS ERDOĞDU – KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]