Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ömer Çıkın, KPİ’nin Türkiye temsilcisi oldu

Kiev Politeknik Enstitüsü (KPİ)’nün, Türkiye temsilcisi, KPİ’nin Türk Mezunları temsilcisi Ömer Cihan Çıkın oldu.

KPİ Rektörü Mikail Zgurovskiy ile Ömer Çıkın (Uluslararası Türkiye Ukrayna Öğrenci derneği kurucu başkanı 2004-2007) arasında, Türkiye temsilciliği ve geniş kapsamlı işbirliğini içeren bir anlaşma imzalandı. İşbirliğine inancının tam olduğunu ifade eden Rektör Zgurovskiy, eğitim ve akademik kariyer için KPİ’ye gelecek Türk öğrencilere her türlü desteği vereceğine dair söz verdi.

KPİ rektörlüğünde gerçekleşen imza törenine, KPİ Yabancı Öğrenciler Dekanı Boris Tsganok, dekanlık yöneticileri, Ukrayna Türkiye Üniversite Öğrencileri Derneği (UTUOD) Başkanı Ali Kavlak, eski UTUOD Başkanı Erhan Baydı ve öğrenciler katıldı.

SON DÖNEMDE TÜRKİYE’NİN MİLLİ GELİRİ KATLANDI

1994-1999 yılları arasında Ukrayna Milli Eğitim Bakanı olarak Türkiye’yi ziyaret etiğini belirten Rektör Zgurovskiy, 15 yıl önce Türkiye’nin gayri safi milli hâsılasının Ukrayna’nın altındayken son dönemde Türkiye’nin milli gelirinin ülkesine oranla kat kat arttığını söyledi.

OTDÜ ile işbirliği çerçevesinde yaptığı ziyarette Türkiye ekonomisinin çok geliştiğini ve bunun nedenini araştırdığını ifade eden Zgurovskiy, Türk yetkililerin ekonomik gelişmeyi genç nüfus artışı ve eğitimin önemine bağladığını anlattı.

KPİ’nin kapısının; lisans, yüksek lisans, doktora ve MBA programlarına katılmak isteyen Türk öğrencilerine açık olduğunu ifade eden Rektör Zgurovskiy, Ömer Çıkın önderliğindeki Türkiye’deki temsilcilikle öğrencilerin KPİ’ye gelebileceklerini belirtti.

2002-2007 yılları arasında YÖK aracılığı ile yaklaşık 600 Türk öğrencinin KPİ’de eğitim aldığını belirten Zgurovskiy, iletişim kopukluğu nedeniyle 2007-2008 öğretim yılında YÖK’ün öğrenci gönderimini durdurduğunu bildirdi.

Türk öğrencilerin de KPİ’deki; insansız hava araçları, uydu sistemleri ve alternatif enerji kaynakları üzerine devam eden bilimsel çalışmalara katılabileceğini bildiren Rektör Zgurovskiy, Ankara ve İstanbul’da açılacak temsilcilikler ile eski yıllardaki gibi işbirliğine devam etmek istediklerini belirtti.

KPİ imzalanan geniş kapsamlı anlaşmayla bilimsel alanda uluslararası çalışma yapmak isteyen akademisyenlerin doğru yönlendirilmesi, ortak bilgi merkezi oluşturulması, eğitmen ve öğrenci değişimi hedefleniyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]