Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Trump’tan ‘Suriye’den çekilmeme niye şaşırdınız’ tweeti

Dün aniden Suriye'den tamamen çekilme sürecini başlatarak şoke etkisi yaratan ABD Başkanı Donald Trump, "Sürpriz yok" diye tweetledi.

Trump, şu paylaşımı yaptı:

“Suriye’den çıkmak sürpriz değil. Ben bunun için yıllardır kampanya yürütüyorum ve 6 ay önce kamuoyunu açıklayarak bunu yapmak istediğimde daha uzun süre kalmaya razı geldim.”

“Rusya, İran, Suriye ve diğerleri IŞİD’in yerel düşmanlarıdır” ifadesini kullanan Trump, “Biz orada çalışıyorduk. Eve dönme ve yeniden inşa zamanı. #MAGA (Amerika’yı yeniden mutheşem yap)” diye ekledi.

2 dakika sonra bir tweet daha atan Trump, “ABD, yaptıklarımızın kıymetini hemen hemen hiç bilmeyenleri korumak için değerli yaşamları ve trilyonlarca doları harcayıp karşılığında hiçbir şey alamadan Ortadoğu’nun polisi mi olmak istiyor?” diye sorarak ekledi:

“Biz orada ebediyen olmak mı istiyoruz? Nihayet diğerleri için de savaşma zamanı…”

Çok gecikmeden 3. tweeti atan Trump, “Rusya, İran, Suriye ve diğer pek çokları, ABD’nin çekilmesinden mutlu değil, Yalan Haberler tam tersini söylemesine rağmen; çünkü şimdi nefret ettikleri IŞİD ve diğerleriyle biz olmadan savaşmak zorundalar” diyerek şu vurguyu yaptı:

“Ben dünyanın açık ara en güçlü ordusunu inşa ediyorum. IŞİD bizi vurdu mu hapı yutar.”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]