Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Azeriler Ukrayna’da daha etkili olmak için bir araya geldi FOTO GALERİ

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Azeriler Kongresi olağanüstü kurultayı yapıldı.

Yaklaşık 500 bin Azeri’nin yaşadığı Ukrayna’da düzenlenen kurultayda yeni yönetim seçildi. Ülke genelinde davet edilen 114 delegeden 103’ü kurultayda hazır bulundu. Yapılan oylama ile kongrenin yeni başkanı İlgar Abbasov seçildi .

Eski başkan Akif Gülmamedov’un görevden alınmasında, Karabağ sorunun yetince Ukrayna halkına anlatamamasının etkili olduğu belirtildi. Azerbaycan’ın Ukrayna Büyükelçisi Talat Aliyev; “Ukrayna’daki Azeri toplumunun önemli bir vazifesi, Ermenilerin asılsız propagandaları karşısında, Türkiye ve Azerbaycan ortak çıkarlarını korumasıdır. 1905’te 1918’te 1992’de Ermenilerin yaptığı Azeri kıyımını biz burada anlatamazsak, yarın Ermeniler olmayan soykırımı iddiaları için getirip Kiev’e anıt diker. Bunun gerçekleşmemesi için Azeriler Kongresi’nin doğruları dost, Ukrayna halkına anlatması gerekiyor.” dedi.

Büyükelçi Talat Aliyev’in delegelere hitabından seçilen Azeri işadamı ve Uluslararası Ukrayna-Azerbaycan Dostluğu Hayır Fonu Başkanı İlgar Abbasov söz aldı. Oy birliği ile göreve gelen İlgar Abbasov yeni dönemde izleyeceği strateji ve taktikler hakkında kısa bilgi verdi.

İlgar Abbasov Cihan’a yaptığı açıklamada; “Ukrayna’daki Azerbaycanlıların bana itimat etmesinden dolayı çok memnunum. Bütün kongre katılanlarına söz veriyorum İnşallah bana olan bu güveni boşa çıkartmayacağım. Ukrayna’daki Azerilerin gücünü göstermek istiyoruz. Ukrayna’daki Azerbaycanlıların sayısı çok kritik bir sayı, biz bu çoğunluğumuz ile genel ve yerel seçimlerde önemli bir rol oynayabiliriz” diye konuştu.

Kurultay akabinde Büyükelçi Talat Aliyev mührü ve resmi kuruluş belgelerini İlgar Abbasov’a takdim ederek görevinde başarılar diledi. Çeşitli konuların karara bağlandığı kurultayın sonuçlarının Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’e sunulması kararlaştırıldı.

YUNUS ERDOĞDU KİEV CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]