Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’in Moğollardan kurtuluşu canlandırıldı FOTO GALERİ

Ukrayna’nın Kiev Bölgesi’ndeki Kopaçyov Köyü’nde 12-13. yüzyıllarda Moğollar ile Kiev Rusları arasında yaşanan savaş canlandırıldı.

Ukrayna, Rusya ve Belarus’tan gelen tarihi yaşatma kulüplerinin gönüllü üyelerinin gösterdikleri performans göz doldurdu. Kopaçyov Köyü’ndeki Rusya Parkı’nda yapılan canlandırmaya çok sayıda gönüllü katıldı.

Güçlü bir şekilde saldıran Moğolların ilk baskınla birlikte Deşt-i Kıpçak’ı (Kıpçak Bozkırı) ele geçirmesi akabinde devam ede gelen çarpışmalar gösterildi. Savaşta ağır zırhlı Slav askerleri hızlı ve zırh delici savaş aletlerine sahip çevik Moğol askerleri karşısında zayıf ve çaresiz kaldı.

Altınordu askerini canlandıran Ukraynalı Taras Gritsyuk’un; “Canlandırmada Moğollar olarak Kiev’i alamadık. Yastayız ama er ya da geç alacağız. Ben canlandırma esnasından yaralandım ama önemli bir şey değil sadece bir sıyrık. İlk yaralanamam da değil, kanımız aktı ama aynı zamanda eğlendik. Savaş meydanda oluyor böyle şeyler.Burada farklı ülkelerden gelen dostlarımızla eğlenerek acımızı dindiririz. “dedi.

Katılımcıların canlandırma esnasında canlarının yanma pahasına bir birilerine ellerindeki balta ve kılıçlarla saldırmaları izleyenleri bir anlığını da olsa savaş meydanlarına götürdü. Savaş alanlarında Moğol çadırları da kuruldu. Ateşte çevirilin kuzular ise etkinliğe ayrı renk kattı.

1227’de Cengiz Han’ın vefatı sonrasında veraset kavgası nedeniyle Moğol güçlerinin dünya üzerinde zayıflaması üzerine, 13. Asrın sonlarında Kiev Ruslarının organize bir şekilde yeniden saldırması ile birlikte Altınordu (Moğol-Tatar) kuvvetleri geri çekildi ve Rusların güçlü bir devlet oluşturmalarına olanak sağlandı.

 

YUNUS ERDOĞDU / KOPAÇYOV / CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]