Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı sporcular Paralimlik Oyunları’na katılacak

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen ve 4 gün sürecek olan 5. Uluslararası Atıcılık Dünya Kupası(IPC), Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Çolaklı beldesinde başladı. Dünya kupasına havalı tüfek ve silah atışına 22 ülkeden 160 sporcu katıldı.

Dünya kupasında Türk sporcuların toplayacağı puanların 2012 Londra Paralimpik Oyunları’na katılmak için avantaj sağlayacağını belirten Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Akkaya, paralimpik oyunlarında ilk defa 8 branşta 44 engelli sporcunun yarışa katılacağını söyledi.

2012 Londra Paralimpik Oyunları’na 5 kotanın olduğunu belirten Akkaya, katılacak sporcuların 3’nün isminin belliği olduğunu ve 2’ninde 4 Mayıs’ta belli olacağını kaydetti. Paralimpik oyunlarına Korhan Yamaç, Cevat Karagöz ve Aysel Özgan’ın katılmasının kesinleştiğini bildiren Akkaya, milli takımdan madalya ve derece beklediğini söyledi. Akkaya, şöyle devam etti:

“Bu sene ülkemizde 5’ncisini yaptığımız Uluslararası Atıcılık Kupası’na 22 ülkeden 160 sporcu katıldı. Kupanın ikinci gününde engelli sporcular havalı tüfek ve tabanca atışı yaptı. Dünya Kupası’na Türkiye Milli Takımı 8 sporcusu ile katıldı. Bunun 4 erkek 4 bayan sporcu. Bu tür organizasyonların ülkemizin tanıtımına çok büyük fayda sağladığına inanıyoruz. 2012 Londra Paralimpik Oyunları’na ülkemiz cumhuriyet tarihinde ilk defa 8 branşta bedensel engelli 44 sporcu gönderecek.”

Türkiye ile birlikte Norveç, İran, Azerbaycan, İsveç, Güney Kore, İngiltere, Almanya, Sırbistan, Rusya, Mongolia, Slovenya, Avusturya, Hindistan, Yeni Zelanda, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Bulgaristan, Polonya, Slovakya ve İtalya’dan 160 sporcu atış yapacağı belirtildi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN | ANTALYA

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]