Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya’dan Ukraynalılar 663 milyon dolar havale etti

Rusya’da en çok döviz çıkartanlar yine Özbekistanlılar oldu. Bu yılın ikinci çeyreğinde yurt dışına en fazla para aktaranların Özbek işçiler oldu bildirildi.

Rusya Merkez Bankası, 2011’in ikinci üç ayında Rusya’da iş yapan Özbekistanlıların ülkelerine gönderdiği para miktarının bir milyar doları geçtiğini açıkladı.

Bu rakamın bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 68 oranında arttığı belirtildi. Yılın ikinci çeyreği olan nisan, mayıs ve haziran aylarında ilk sırada yer alan Özbekistan’ı ikinci sırada Tacikistan ve üçüncü sırada ise Ukrayna takip etti. Tacikistanlı işçiler bu süre zarfında ülkelerine 774 milyon dolar gönderirken Ukraynalılar ise 663 milyon dolar aktardı.

Rusya’daki Özbekistanlı işçiler bu yılın ilk üç ayı olan ocak, şubat ve martta ise 562 milyon dolar para aktarmıştı. Bu dönemde Tacikistanlı işçiler ise 438 ve Ukraynalılar da 430 milyon dolar havale etmişti.

Rusya’da çalışmak amacıyla bulunan Özbek işçilerinin sayısı on binlerle ifade ediliyor. Bu ülkede faaliyet gösteren firma ve iş yerleri sahipleri daha ucuza mal olduğu gerekçesiyle özellikle Orta Asya ve diğer Bağımsız Devler Topluluğu (BDT)ülkelerinden gelen yabancı işçileri tercih ediyor.

Rusya Merkez Bankası verilerine göre, 2009’da Özbekistan’a burada çalışan işçiler kanalıyla 2 milyon 835 milyon ve 2010 da yaklaşık 4 milyar dolar aktarışmış.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]