Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

853 yolcu kapasitleli yolcu uçağı Finlandiya’da FOTO

Alman hava yolu şirketi Lufthansa’ya ait dünyanın en büyük iki katlı yolcu uçağı Airbus A380, test ve eğitim uçuşu için Helsinki Havalimanı’na iniş yaptı. Yaklaşık iki saat havalimanında kalan uçağın inişi öncesi ve sonrasında havalimanı çevresinde sıkı güvenlik tedbirleri alındı. 73 metre uzunluğa, 21.4 metre yüksekliğe, 7.14 metre genişliğe ve 80 metre kanat uzunluğuna sahip uçağın inişi için pistlerin boyutları artırıldı.

Helsinki Havalimanı Yönetimi Başkan Yardımcısı ve Direktörü Juha-Pekka Pystynen, ilk kez Airbus A380 modeli bir yolcu uçağının Helsinki Havalimanına gelişinin çok önemli olduğunu söyledi. Pystynen,”Çünkü A380 modeline sahip diğer hava yolu şirketleri de, Helsinki Havalimanının gerektiğinde iniş için kulanılabileceğini görmüş olacaklar.” dedi.

Airbus A380, havalimanı dışından da görülebilen 2 no’lu pistte iki saat kaldı. Havalimanı etrafında toplanan birçok meraklı, uçağı hayranlıkla izledi. Birçok fotoğrafçı ve basın mensubu görüntü alabilmek için havalimanı etrafında en uygun yeri aradı. Uçaklar normalde 2 no’lu piste park etmiyor.

Airbus A380, Finlandiya’ya gelmeden önce Kopenhag ve Stockholm’e iniş yaptı. Ardından Helsinki’ye gelen uçak, buradan da Oslo Havalimanı’na geçti.

Airbus A380, bugüne kadar üretilmiş iki katlı, geniş gövdeli ve 853 yolcu kapasiteli tek sivil yolcu uçağı. Airbus A380, ilk ticari uçuşunu 25 Ekim 2007’de Singapur-Sydney arası yapmıştı.

 

Selçuk Vural – HELSİNKİ – CİHAN

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]