Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, Kazakistan’ın doğalgazına talip

Astana’ya bir günlük resmi ziyarette bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile bir araya geldi.

Nazarbayev tarafından Akorda Sarayı’nda askeri törenle karşılanan Yanukoviç, Kazakistan doğalgazına talip olduklarını söyledi. İki lider ilk olarak baş başa bir görüşme yaptı. Ardından heyetler arası görüşmelere geçildi.

Nazarbayev, kendisi gibi Yanukoviç’in de bir madenci olduğunu ve hayatlarında ortak yönlerin çok olduğunu söyledi. Kazak lider, ülkesi ve Ukrayna arasında ilişkilerin karşılıklı anlayış içerisinde daha iyi seviyelere geleceğine olan inancını dile getirdi.

Kazakistan’ın gaz yataklarını işletmeye talip olduklarını bildiren Yanukoviç, uzun zamandır Kazakistan enerji pazarına girmeyi planladıklarını söyledi. Moskova’nın gazın bin metre küpünü 320-330 dolardan verdiğini belirten konuk Cumhurbaşkanı, Rusya ile yaşanan sıkıntıların kendilerini yeni rotalara yönlendirdiğini ifade etti.

Daha sonra iki ülke Cumhurbaşkanı 2010-2011yılları için Kazakistan-Ukrayna Ortak eylem Planı’nı imzaladı.

Buna göre iki ülke vatandaşlarına serbest dolaşma hakkı getirilecek. İki ülke Cumhurbaşkanları başkanlığında tekrar toplanacak heyetler, ülkeler arasında ikili işbirliği geliştirmek için enerji kompleksi, makine imalat, ulaşım, tarım, uzay sanayi, insani ve kültürel alanlarda ortak projelere imza atacak.

Kazakistan ve Ukrayna arasında ticaret hacmi bir önceki yıla göre yüzde 17 azaldı. 2009 yılı verilerine göre Kazakistan ve Ukrayna arasındaki ticaret hacmi 3.5 milyar Dolar olmuştu. Hali hazırda Kazakistan’da 160’ya yakın Ukrayna şirketi ticaret yapıyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]