Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

ABD ordusu sivilleri işte böyle öldürüyor! VİDEO

Irak’ta 2007’de ABD ordusuna ait Apache helikopterinden açılan ateşle, aralarında iki gazetecinin de bulunduğu en az 9 kişinin öldürülmesinin görüntüleri ortaya çıktı. ABD Savunma Bakanlığı, helikopterde çekilen video kaydının orjinal olduğunu doğruladı.

Görüntüler, kendilerine ‘WikiLeaks’ adını veren ve görev suistimalleriyle mücadele etmeyi amaçlayan bir grup tarafından düzenlenen basın toplantısında dağıtıldı. Bağdat’ın kenar mahallelerinden birinde 12 Temmuz 2007 tarihinde meydana gelen olayın kayıtlarında, saldırı anı ve öncesindeki pilot konuşları net bir şekilde yer alıyor.

Pilotlar ateş açmadan önce, aşağıda toplanan kalabalığın silahlı olduğu yanılgısına düşüyor. Reuters muhabirinin elindeki fotoğraf makinesi, RPG roketatar sanılıyor. Silahlı oldukları sanılan bu iki kişi, aslında Reuters ajansı için çalışan 22 yaşındaki foto muhabiri Namir Noor-Eldeen ve şoförü 40 yaşındaki Saeed Chmagh. Askerlerin bu kişilerin üzerine ateş açışı ve 2 reuters çalışanı dahil 9 kişinin öldürüldüğü görülüyor.

YARDIMA GELENLERİ DE TARAMIŞLAR

Görüntülerde, helikopterlerin ateş açtığı kişilerin yardımına bir minibüsün geldiği, araçtakilerin yaralılara yardım etmeye çalıştığı, helikopterin bu kez yardıma gelen aracı taradığı görülüyor. Minibüsün ön koltuğunda iki çocuğun oturduğu ancak pilotların onları fark etmediği belirtiliyor.

WikiLeaks sözcüsü Julian Assange, “Köşede toplanan 9 kişiye ateş açılmış” dedi. Reuters üst düzey yetkililerinden David Schlesinger, “Bu görüntüler, savaş bölgelerinde haber yapmaya çalışanların karşı karşıya bulundukları tehlikenin simgesel, trajik bir örneği. Savaş muhabirliğinin ve bu görevin yapılması sırasında yaşanan trajedilerin somut bir kanıtı” diye konuştu.

ABD ordusundan ismini açıklamak istemeyen bir yetkili ise, AP’ye verdiği demecinde, söz konusu olayın üç yıl önce Bağdat’ın doğusunda meydana geldiğini ve öldürülen kişilerin elinde AK-47 silah olduğunun sanıldığını aktardı.

Reuters, konuyla ilgili olarak kapsamlı bir soruşturma yapılmasını istiyor.

AMERİKAN ORDUSU DOĞRULADI

Amerikan ordusu Irak’ta Amerikalı askerleri aralarında silahsız sivillerin de bulunduğu bir gruba ateş açarken gösteren video görüntülerinin varlığını kabul etti.

Pentagon, 2007’nin Temmuz ayında yaşananolayla ilgili görüntülerin, Bakanlık’ta “gizli” bir dosyada saklandığını bildirdi. Pentagon, bu olayda askerlerin doğru hareket ettiğine karar verildiğini de bildirdi.

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]