Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yanukoviç yeniden Moskova’da

Ukrayna’da Cumhurbaşkanlığı koltuğuna Şubat ayında oturan Rusya yanlısı Viktor Yanukoviç, bir ay aradan sonra yeniden Moskova’ya geldi.

Rusya ile enerji, ekonomi ve siyasi alanda ilişkilerin inşa edilmesi için çalışan Yanukoviç, Batı ile ilişkilerin de bozulmamasına özen gösteriyor.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Ukraynalı meslektaşını Gorki bölgesindeki devlet rezidansında ağırladı. Gayri resmi olarak gerçekleşen ikili görüşmelerde, Gazprom’un Ukrayna doğalgaz boru hattının modernizasyonunda yer alması, doğalgaz fiyatları ve ikili ilişkilerin ele alındığı kaydediliyor.

Paskalya nedeni ile yürüyerek kiliseye giden liderler, birlikte mum yaktı ve istavroz çıkardı. Medvedev’in, Ukraynalı misafirini Kremlin’e ait 1948 model ‘Zafer’ marka antik araba ile kısa bir tur attırması basına yansıdı. Yanukoviç, sabah saatlerinde de ünlü Novodeviçi mezarlığını ziyaret ederek, Ukraynalı kozmonot Georgi Timofeyeviç ve Rusya eski Cumhurbaşkanı Boris Yeltsin’in mezarlarına karanfil bıraktı. Yanukoviç, Rusya Ortodoks Kilisesi patriği Kirill’le de bir araya geldi.

Yanukoviç’in iktidarı Ukrayna’da Turuncu Devrim’in sonunu getirirken; yeni yönetimin NATO üyeliğine karşı olması, Rusya’nın Sivastopol’da bulunan Karadeniz filosunun 2017’den sonra da kalmasını desteklemesi, Moskova’da memnuniyetle karşılanıyor.

(CİHAN)

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]