Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’daki 15 nükleer reaktör güvenli çıktı

Elektrik enerjisinin yarısını nükleer santrallerden karşılayan Ukrayna’da nükleer santrallerin güvenliği olduğu bildirildi. Ukrayna Milli Nükleer Şirketi ‘Energoatom’ Başkanı Yuriy Nedaşkovskiy yaptığı açıklamada, ülkede kullanılan tüm reaktörlerin güvenlik gereksinimlere uygun olduğunu söyledi.
Nedaşkovskiy, Fukuşima’daki kazadan sonra tüm Ukraynalı santrallerde kaza önleyici tatbikatlar ve uzun süreli güvenlik arttırıcı eylemler yapıldığını belirtti. Bunun dışında gelecek ekim ayı ortasında kadar diğer Avrupa ülkeleri ile beraber stres testi yapacaklarını söyleyen Nedaşkovskiy, bu stres testlerin santrallerim doğal afetlere karşı ne kadar dayanıklı olup olmadığını inceleme fırsatını vereceği ifade etti.

Energoatom’un Başkanının sözlerine göre Ukrayna’daki 15 nükleer reaktörlerde ciddi modernizasyon çalışmaları yapıldı. 90’lı yıllarda Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) ve yerli uzmanlar tarafından yeşil kitap olarak adlandırılan ve içinde eksiklikler bulunduran belgeler oluşturuldu.

Nedaşkovskiy 2002’den 2010 yılına kadar tüm bulunan eksiklerinin ortadan kaldırma konusunda programlar yapıldığını ve şu anda Ukrayna’daki nükleer santraller için personeli hazırlayan eşsiz bir sistem oluşturulduğunu iddia etti. Nedaşkovskiy; “Sadece ülkedeki nükleer santrallerde her reaktör başında 10 vardiyaya kadar çalıştırabileceğimiz lisanslı personele sahibiz, diğer dünya ülkelerde ise genelde 6-7 vardiyalık personel istihdam edebiliyor” dedi.

UKRAYNA NÜKLEER ENERJİDEN VAZGEÇMEYECEK
Energoatom’un Başkanı Nedaşkovskiy, Ukrayna’nın önümüzdeki 30 yılın içerisinde nükleer enerjisinden vazgeçemeyeceğini söyledi.

Nedaşkovskiy; “Ukrayna’da 15 nükleer reaktörlerde ülkede üretilen enerjinin yüzde 50’ye yakın enerji üretiliyor ve en iyimser tahminlerde alternatif kaynaklardan Ukrayna’nın enerji balansında ancak yüzde 5-7 oranında katkı sağlar” diye konuştu.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]