Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye, Ukrayna demirine ek vergi uygulamak istiyor

Türkiye’nin en büyük demir üreticilerinden Erdemir Grubu, Çin, Rusya ve Ukrayna’dan sıcak haddelenmiş yassı çelik (sac) ürünlerin ithalatına karşı yeni bir anti-damping uygulaması başlatmasını istedi.

Ukrayna basınında yer alan haberlere göre Erdemir Grubu Pazarlama ve Satış Direktörü Hayati Kösoğlu, Çin, Rusya ve Ukrayna’ya yönelik yeni bir anti-damping vergisi soruşturması için başvuruda bulunulduğunu açıkladı.

Ocak 2015’te Türkiye’de; Çin, Fransa, Japonya, Romanya, Rusya, Slovakya ve Ukrayna’dan 2011-2014 yıllarında ithal edilen sıcak saca ilişkin anti-damping vergisi soruşturması açılmış, fakat bu soruşturma kapamıştı.

Türk demirçelik üreticileri Çin’e karşı uygulanan yüzde 15,47-35,15 miktarları arasında uygulanan anti-damping vergilerinin de kendilerini tatmin etmediğini ifade ediyor.

Öte yandan, Türkiye ile Ukrayna arasında serbest ticaret bölgesi anlaşması hazırlıklarında sona gelindiği bildirildi.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]