Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

YÖK Kiev’de eğitim gören Türk öğrencilerin sorunlarını yerinde dinledi

Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) başkan vekili Prof. Dr. İzzet Özgenç başkanlığında bir heyet Ukrayna’da temaslarda bulundu. YÖK heyeti, Kiev Teknik Üniversitesi’nde (KPİ) eğitim gören Türk öğrencileriyle diplomaların denkliği konusunda görüşme yaptı. YÖK heyeti, Ukrayna’da okuyan öğrencilerin denklik sorunların tek tek ele alarak çözecekleri vaadinde bulundu.

Sorunlarını dile getiren öğrenciler toplantının basın kapalı olmasına tepki gösterdi. Bunun üzerine Özgenç “Bu ortamlarda kameraların olması beni şahsen şey yapabilir. Bu basın özgürlüğü ile değil benim özgürlüğüm ile ilgili bir şey. Burada konuştuğumuz şeyler zaten sizin sorunlarınız.” şeklinde cevap verdi.

Toplantının sona erdiği anda bazı öğrencilerin; “YÖK’e karşı mücadele faşizme, bireyciliğe, gericiliğe, karşı mücadeledir” yazılı pankart açması tepki topladı. Öğrencilerin yaptığı pankartlı eylemi ise yine öğrenciler karşı çıkarak sonlandırdı.

KPİ uluslararası ilişkilerden sorumlu Rektör yardımcısı Dekan Anna Vlasyuk ise CİHAN’a yaptığı açıklamada; “Bugün üniversitemizde Türkiye’den gelen YÖK heyeti ile bir araya geldik. Biz uzun süredir görüşmüyorduk. İlk görüşmemiz 2003 yılında olmuştu bu geçen süre zarfında bir çok değişiklikler yapıldı. Bu nedenle gerek öğrencilerle gerek üniversite idaresi bir görüşme yapılması zaruret haline gelmişti. YÖK’ü dinledik ve biz onların görüşlerini destekliyoruz. Önceki senelerde ciddi sorunlarımız vardı fakat, son zamanlarda bu sorunlar azaldı.” şeklinde konuştu.

Heyetin daha önce duyurulan tarihte uçak uçuşların iptal edilmesi nedeniyle Kiev’e gelişleri aksamış ve öğrencilerle görüşmesi ilk duyurulan tarihten bir gün gecikmeli gerçekleşmişti.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]