Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kestane ağacından heykel yapacaklar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekim ayında düzenleyeceği Uluslararası İzmir Heykel Çalıştayı’na Peru, İspanya, İtalya, Hindistan, Japonya, Bulgaristan, Ukrayna ve Türkiye’den heykeltıraşlar katılacak. Kestane ağacından yapılacak eserler, kentin çeşitli noktalarına yerleştirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 Ekim-2 Kasım 2012 tarihleri arasında ‘Akdeniz’ temasıyla düzenlenecek olan Uluslararası İzmir Heykel Çalıştayı için hazırlıklar son aşamaya geldi. 50 ülkeden 150 başvuru arasından seçilen 10 heykeltıraş, “Ahşap Heykel Çalıştayı” kapsamında, antik dünyanın en önemli uygarlık, bilim, kültür ve sanat merkezlerinden biri olan Efes ile yetenekli heykel sanatçıları ve mermer yataklarıyla Roma döneminin en önemli heykeltraşlık merkezlerinden biri sayılan Afrodisias’da inceleme gezileri de yapacak.

Seçici jüri tarafından belirlenen 7 yabancı ve 3 Türk heykel sanatçısı, çalıştayın ana malzemesi olan ‘kestane ağacı’ üzerinde eserlerini gerçekleştirecek. Sert ve sıkı yapılı olmakla birlikte esnek bir ağaç olan kestane, uzun iplikli olduğu için kolay bükülür, kolay işlenir ve az çalışır. Havanın ve suyun bozucu etkisine dayanıklı olan ağaç çivi ve tutkalla da iyi bağlantı kuran kestane ağacı, geleneksel ve modern mimaride, destek ve tavan sistemlerinde, suya dayanıklı olduğu için köprü ve iskele ayaklarında, gemi ve tekne yapımında, yüzyıllardan bu yana tercih ediliyor.

13 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Kültürpark Tarih ve Sanat Müzesi önündeki havuzun çevresine kurulacak açık hava işliklerinde yapılacak olan heykeller, daha sonra kentin çeşitli noktalarına yerleştirilecek. Katılımcı sanatçılar, birbirinden farklı coğrafyalara sahip ülkelere ait kültürel ve sanatsal birikimleri, İzmirli çocuk ve gençlerle paylaşacak. Çalışma alanında, çocuklar özel saatlerde sanatçıların çalışmalarını izleyebilecek. Perulu sanatçı Aldo Shıroma ilköğretim okulu öğrencileriyle, Bulgar sanatçı Valentıne Mıtev ise endüstri meslek lisesi ağaç işleri bölümü öğrencileriyle workshop çalışması yapacak. Dokuz Eylül Üniversitesi Heykel Bölümü öğrencileri de, sanatçılara asistanlık görevini üstlenecek. Halka açık olarak yapılacak çalıştayda her yaştan İzmirli sanatsever yapım ve yaratım süreçlerine dahil olacak.

Uluslararası Heykel Çalıştayı’na şu heykeltıraşlar katılacak: Aldo Shıroma (Peru), Amancio Gonzales Andres (İspanya), Bettino Francini (İtalya), Chander Parkash (Hindistan), Hıtoshi Tanaka (Japonya), Valentıne Mıtev (Bulgaristan), Volodymyr Khochmar (Ukrayna), Hakan Şengönül, Mert Taşkın Demir ve Levent Ayata (Türkiye).

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]