Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

AB, Rusya’nın Ukrayna’yı hedef almasından korkuyor

Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Fransa’nın Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Rusya’nın Gürcistan’ın ardından Ukrayna’yı hedef alabileceğini söyledi.

Gürcistan’ın ayrılıkçı bölge Güney Osetya’ya yaptığı operasyonun ardından Rusya ile Gürcistan arasında savaş patlak vermişti. Moskova, Güney Osetya’yı da aşarak Gürcü topraklarına girerek AB’nin arabuluculuğu ile ateşkes sağlanmıştı. Rusya, ateşkes anlaşmasının öngörmesine rağmen Gürcü topraklarından çıkmazken ayrılıkçı Güney Osetya ile Abazya’nın bağımsızlıklarını tanımıştı.

Europe 1 radyosunun, Rusya’nın batı ile işbirliği yerine karşı karşıya gelmeyi seçip seçmeyeceğine yönelik sorusuna Kouchner, “Bu mümkün. Tekrar söylüyorum çok tehlikeli bir durum. Rusya’nın hedefi olarak düşünebilecek hedefler var mesela Kırım, Ukrayna ve Moldova gibi.” dedi.

AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn de Helsinki’de yaptığı açıklamada, muhtemel Rus tehdidine karşı Brüksel’in Kiev’e üyelik sinyalini net bir şekilde vermesi gerektiğini söyledi. Rehn, “Rusya açısından bir sonraki siyasi baskı noktası Ukrayna olabilir. İstikrar açısında Ukrayna’ya olumlu bir üyelik sinyali verilmesi önemli.” diye konuştu.

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin liderleri, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko ile 9 Eylül’de Fransa’nın Evian kentinde bir araya gelecek. Gürcistan gibi Ukrayna da batıya yaklaşma siyaseti izliyor. Kiev’in bu tavrı, Moskova’yı kızdırıyor.

(CİHAN)

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]