Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da Birlik Günü eylemleri sakin geçti

Ukrayna’da Birlik Günü’nde devrim girişimi olacağı yönündeki beklentiler boşa çıktı. Ana muhalefet lider Yuliya Timoşenko’nun meydana çıkın çağrısına rağmen Kiev’deki meydanlarda halk sakin bir şekilde Birlik Günü’nü kutluyor.

Kiev Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, başkent Kiev’deki kutlamalarda herhangi bir olayın yaşanmadığı bildirildi. Açıklamada polisin toplum düzenin bozulmaması için yoğun çaba harcadığı ve harcamaya devam edeceği vurgulandı.

Hâlihazırda Kiev’de bir zamanlar turuncu devrimin yapıldığı Bağımsızlık Meydanı’nda yaklaşık 10 bin kişi Birlik Günü kutlamalarına katılıyor. Muhalefetin gösteri yaptığı Ayasofya Meydan’ında (Sofiyskiy) ise yaklaşık 3 bin kişi bulunuyor.

Bağımsızlık meydanında kurulan platformda konser programları devam ediyor. Meydanı dolduran vatandaşlar geleneksel Ukrayna müziği eşliğinde dans edip eğleniyor.

Meydandaki etkinliklerin akşam saatlerine kadar devam etmesi ve havai fişek gösterileri ile son bulması bekleniyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]