Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

Ukraynalılar Türkiye’yi örnek alarak yetimler için kermes düzenledi

Türkiye’de özel bir televizyon kanalında yayınlanan ‘Kimse Yok mu?’ programı örnek alınarak Ukrayna’da kurulan ‘Sağlıklı Geleceğimiz Vakfı ‘ ülkededi sivil toplum örgütleriyle birlikte kermes düzenledi. Türk müteşebbisleri tarafından açılan Uluslararası Meridyen Koleji’nin de büyük destek verdiği kermeste elde edilen gelir yetim çocukaların barınmasına harcanacak. Kermes başkent Kiev’in en büyük fuar merkezi olan “Kievexpoplaza” uluslararası fuar merkezindeki “Çocuk Dünyası 2006” adlı uluslararası fuar çatısı altında açıldı.

Keremsin kurdelesi, Ukrayna Gençlik ve Spor Bakan yardımcısı Milinki Vıladislav, Uluslararası Meridyen Koleji krucularından Mehmet Güler ve Sağlıklı Geleceğimiz Vakfı Başkanı Gennadiy Terletskiy tarafından kesildi.

Kermeste açılan standlarda çok sayıda Türk el sanatları ürünü de sergilendi. Meridyen Koleji çalışanlarının aileleri tarafından hazırlanan Türk mutfağının seçme lezzetleri kermeste büyük ilgi gördü. Fuarda çocuklar ise çeşitli halk dansları ve gösterileri ile fuar ve kermes organizasyonuna renk kattı.

Ukrayna Gençlik ve Spor Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Kimsesiz Çocuklar Dairesi Başkanı Ludmila Valenet ise fuar merkezinin konferans salonunda “Kimsesiz çocukların kaderi” adı altında bir forum düzenledi. Forumda yapılan konuşmada kimsesiz çocuklara dikkat çekildi ve çocukların medya tarafından halka kötü lanse edildiği vurgulandı.

Sağlıklı Geleceğimiz Vakfı Başkanı Terletskiy yaptığı açıklamada, Türk-Ukrayna İşadamları Derneği ve Uluslararası Meridyen Okulu’nun daha önce de birçok defa kimsesiz çocuklara gıda ve oyuncak yardımlarında bulunduğunu kaydetti. Terletskiy, yapılan yardımlar içerinde kendisini en çok, Uluslararası Meridyen Koleji’nde okuyan çocukların kendi emsallerine yaptığı oyuncak yardımının etkilediğini söyledi.

Öte yandan Ukrayna’nın meşhur ‘Dinamo Kiev ‘ futbol takımı da kermese maddi destek verdi. . Kermesin bulunduğu fuar merkezinde “Dinamo” kulübünün forma ve eşyalarının satıldığı bir stand kuruldu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]