Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Eğitim

Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kıyiv’deki Meridyen Okulu’nu ziyaret etti

Resmi ziyaret için Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de bulunan, Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Uluslararası Meridyen Okulu’nu ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyet Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’deki, Uluslararası Meridyen Okulu’nu ziyaret etti. Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçisi Ali Bilge Cankorel de eşlik etti.

Uluslararası Meridyen Okulu öğrencileri Bakan Hüseyin Çelik’i karşılamak için Borıspil Havalimanına gitti.

Bakan Çelik, ziyaretinde Ukraynalı öğrenciler tarafından sıcak bir karşılama ile karşılandı.

Okulların Genel Müdürü Mehmet Güler, açıldığı günden beri ilk defa okulu ziyaret eden Türkiye Cumuriyeti Kıyiv Büyükelçisi Ali Bilge Cankorel’e eğitim faaliyetleri ve okulun genel işleyişi hakkında bilgi verdi.

Büyükelçi Ali Bilge Cankorel ve Mehmet Güler

Okulun Eğitim İşleri Sorumlusu Faruk Kaya da Bakan Çelik’e okulun günlük işleyişi ve eğitim programları hakkında ayrıntılı bilgi sunarak okulun başarılarından bahsetti.

Bakan Çelik, okulun şeref defterini imzaladı.

Bakan Hüseyin Çelik okulun şeref defterini imzaladı.

Okul ziyaretinden memnun kalan Hüseyin Çelik okulun şeref defterine şunları yazdı: “Ukrayna’yı resmi ziyaretim esnasında Meridyen Uluslararası Okulu’nu görme ve gezme fırsatı buldum. Okulun nezafet, yönetici ve öğretmenlerin nezâketine hayran kaldım. Ukrayna’daki Türkiye olan okulun kuruluşunda, işleyişinde emeği olan herkese teşekkür ediyor, tüm çalışanlara ve öğrencilere sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Selam ve sevgilerimle…”

ÇELİK, BÜYÜKELÇİYİ OKULA ZORLA GETİRDİ

Uluslararası Meridyen Okulları’nı ziyaretinde ilginç bir hadise yaşandı. Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Ali Bilge Cankorel, göreve atandığı 2001 yılından bu tarafa okulu ziyaret etmediğini belirtti. Heyet okula geldiğinde okula girmek istemedi. Bakan Çelik, devreye girerek Büyükelçi Bilge Cankorel’i okula zorla yanında getirdi.

Bakan Hüseyin Çelik ve Büyükelçi Ali Bilge Cankorel

Çelik yaşananları şöyle anlattı:

Büyükelçimiz 4 yıl oraya gitmiş okulların semtine uğramamış. Ben oraya gittiğimde dedim ki kendisine ‘Bu okullara gideceğim ama programa koyun.’ Havaalanına gittim, programa koymamış. Dedim ki, ‘Bunu programa al dememiş miydik sana.’ ‘Efendim ben düşündüm ki, zaten bunlar bizim insanımız, siz daha çok Ukraynalı kişilerle temasta bulunmak istersiniz ama yine de takdir sizin.’ ‘Sayın büyükelçim, ben çok saf görünüyor muyum? Sen kendince akıllı geçiniyorsun öyle mi? Bak, beraber gideceğiz.’ Ik-mık… ‘Efendim ben gelmesem…’ ‘Hayır geleceksin’ dedim ve beraber gittik okullara.”

BÜYÜKELÇİ TOPLU FOTOĞRAFA GİRMEK İSTEMEDİ

Uluslararası Meridyen Okulunda gerçekleşen programın ardından Meridyen Anaokulunda küçükler tarafından tertiplenen programa geçildi. Burada küçüklerin programını izleyen konuklar daha sonra okulun çalışanları ve idarecilere Türkiye’den getirdikleri hediyeler ile onurlandırdı.

Toplu fotoğraf çekimi öncesi Bakan Çelik ile Cankorel’in yüzlerinin asıldığı görüldü.

Daha sonra toplu fotoğraf çekim talebi gelmesi üzerine Büyükelçi Cankorel, Bakan Çelik’e öğrenci ve öğretmenlerle çekilecek toplu fotoğrafa girmek istemediğini söyledi.

Çelik, bunun üzerine büyükelçiye, “Sayın büyükelçim şu anda halkaya girmiş bulunuyorsun bundan sonra senin aleyhinde kullanılabilir” dedi.

Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçisi Ali Bilge Cankorel en baştan beri karşı olduğu ziyarette mecburen toplu fotoğrafa da girmiş oldu.

Bu ziyaret, Türk ve Ukrayna eğitim kurumları arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve eğitim alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla önemli bir adım olarak değerlendirildi.

2001 yılında açılan Meridyen Eğitim Kurumları’nda 28 farklı ülkeden 430 öğrenci eğitim görmekte. Kıyiv’in tarihi Podil ilçesinde bulunan okulda 98 Ukraynalı, 13 Türk öğretmen görev yapıyor.

Fotoğraflar ve Haber: Yunus Erdoğdu – Kıyiv |  [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]