Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Eylemciler Kiev Belediyesi ve sendika binasını karargâh yaptı

Ukrayna Hükümeti’nin Avrupa Birliği (AB) ile ortaklık anlaşması sürecini askıya almasına karşı çıkan eylemciler, Kiev Belediyesi ve Ukrayna Sendikası binasını ele geçirdi.

Belediye binasının camları ve kapsını kırarak içeri giren ve denetimi altına eylemciler binayı karargâha dönüştürdü. Kiev Belediyesi tabelası altına sprey boya ile “Devrim Karargâhı” yazan eylemciler belediyenin meclis salonunu ise yatakhaneye çevirdi. İçeride eylemciler hem gecenin soğuğundan korundu hem de çeşitli ikramlarla enerji topladı.

2004’te turuncu devrim tecrübesiyle hareket eden eylemciler o zamanki çadır direnişlerini Kiev Belediyesi binasına taşımanın keyfini yaşadı.

Normal zamanda çok sıkı korunan ve içeri girmenin mümkün olmadığı belediye binasının koridorlarında yerde yatan eylemciler var.

Bina dışında ve çevresinde ise polis görülmedi. Muhalif milletvekilleri ise eylemcileri yalnız bırakmıyor.

Özgürlük Partisi Milletvekili İgor Sabiy, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı özel açıklamada; “AB yanlısı eylemlerde şiddete başvuran Ukrayna cumhurbaşkanı ve kükümetinin istifasını istiyoruz. Ukrayna Parlamentosu’nda da hükümeti ve cumhurbaşkanı düşürmek için oylamaya gideceğiz.” dedi.

Kiev Şehri Belediyesi ve Ukrayna Sendika binasını karargâh yaptıklarını belirten muhalif Milletvekili İgor Sabiy, eylemelerinin zafer kazanana kadar devam edeceğini belirtti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]