Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Özbekistan, otomobil ihracatını artırıyor

Orta Asya’nın otomotiv ülkesi konumunda olan Özbekistan, bu yılın ilk altı ayında Rusya’ya yaptığı otomobil ihracatını yüzde 40 oranında artırdı.

Özbekistan, otomotiv sektörünün en büyük müşterisi olan Rusya’ya bu yılın ilk yarımında 45 bin 127 adet binek otomobil ihraç etti. Bu rakamın bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 40 fazlalık teşkil ettiği kaydedildi.

Özbekistan’ın ilk altı ayda Rusya’ya ihraç ettiği araçların başında 26 bin 97 adetle Nexia markası geliyor. Onu 19 bin 30 adetle Matiz takip etti. 2010’da toplam 217 bin araç üreten Özbekistan Rusya’ya 74 bin adet dolayında binek otomobil ihraç etmişti.

Hali hazırda yılda 250 bin adet otomobil üretme kapasitesine sahip olan Özbekistan bu yıl 230 bin dolayında araç üretimi hedefliyor.Özbekistan, Amerikan otomotiv devi General Motors’un 2007’de Andican’in Aseke ilçesindeki otomobil fabrikasına ortak olmasıyla Chevrolet markasıyla Captiva, Epica ve Tacuma modellerinden de araçlar üretmeye başlamıştı.

Özbekistan’ın otomobil ihraç ettiği ülkeler arasında Rusya’dan başka Türkmenistan, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Belarus, Moldova ve Afganistan bulunuyor.

Atıf Ala – Taşkent – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]