Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Putin, ORDLO’nun tanınmasına karar verdi

Vladimir Putin, ORDLO kararnamelerini imzaladı

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, ORDLO’yu tanıyan kararnameleri imzaladı.

21 Şubat’ta Kremlin’de gerçeklen törende sözde oluşumların liderleri Puşılin ve Pasiçnık imza töreninde hazır bulundu.

Putin: “Gecikmiş bir karar almanın gerekli olduğunu düşünüyorum: Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını ve egemenliğini derhal tanımasını konusunda Rusya Federal Meclisi’nden bu kararı desteklemesini istiyorum. Kıyiv’de iktidarı ele geçirenlerin, düşmanlıkları derhal durdurmasını talep ediyoruz. Aksi takdirde, kan dökülmesinin olası devamı için tüm sorumluluk tamamen Ukrayna’daki iktidar rejiminin vicdanında olacaktır” dedi.

Rus televizyonu önce Putin’in ulusa seslenişi verdi akabinde Kremlin’de bir “imza töreni” yapıldı.

Saldırgan devlet başkanı konuşmasında, geleneksel “tek halk” ve “Ukrayna’nın Lenin tarafından inşa edildiği” konuya çok geçmişlerden girdi.

Putin geleneksel olarak yine “kanlı 2014 darbesi”, “yaygın radikalizm”, “Batı tarafından askeri malzeme gönderme gibi” konuları anlattı durdu.

Rus lider, Rusya’nın “kendi güvenliğini düşündüğünü” iddiasını yineledi ve NATO’yu düşmanca politikalarla suçladı.

Putin, Kıyiv yönetimini bir kez daha Donbas’ta gerilimi tırmandırmakla suçladı ve Ukrayna tarafının “orada sivilleri öldürdüğünü” ve bir “blitzkrieg (yıldırım harbi)” hazırladığını söyledi.

21 Şubat’ta, işgal altındaki Donbas bölgesindeki Rus yanlısı yasadışı grupların liderleri aynı anda  aynı metinlerle Putin’den onları Rus hükümeti düzeyinde resmi olarak tanımasını istedi.

Aynı gün Rusya Güvenlik Konseyi üyeleri Duma’ya ORDO ve ORLO’nun tanınması çağrısında bulunurken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Pazartesi günü bir karar vereceğini söyledi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

ORDLO ne demek?

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]