Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Kanada, Ukrayna’daki büyükelçiliğini kapattı, diplomatik personelini Avrupa sınırına kaydırdı

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv'deki büyükelçiliğin kapatıldığı, Kanada Başbakan Justin Trudeau'nun Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile yaptığı görüşmenin ardından Cumartesi günü duyuruldu.

Kanada, Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’deki büyükelçiliğini kapattı ve Rusya’nın ülkeye savaş açması endişesiyle diplomatik personelini ülkenin batısındaki Lviv şehrindeki geçici bir ofise taşıdı.

Dışişleri Bakanı Melanie Joly, Cumartesi öğleden sonra yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki kötüleşen güvenlik durumundan Rusya’yı sorumlu tutan bir açıklama yaptı.

Rusya, Ukrayna sınırına binlerce askeri seferber etti ve Kanada’yı da içeren NATO askeri ittifakından bir dizi taviz vermesini talep ediyor.

Rusya bir savaş istediğini reddederken, Moskova ile Batı arasındaki diplomatik görüşmeler soğukluğu çözmede başarısız oldu ve NATO liderleri Ukrayna’da bir çatışma konusunda uyarıda bulunmaya başladı.

Başbakan Justin Trudeau’nun Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile görüşmesinden kısa bir süre sonra Kıyiv’deki büyükelçiliğin kapatıldığını duyurdu.

Başbakanlık’tan yapılan kısa açıkalamda, Trudeau’nun Kanada’nın Ukrayna’ya verdiği desteği vurguladığını ve bir Rus işgalinin ekonomik yaptırımlarla karşılanacağına söz verdiğini söyledi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]