Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Rus Subaylar Meclisi, rahatsız: Ukrayna ile savaşa karşı çıktılar, Putin’in istifasını istediler

Rus askerler savaş istemiyor. Rus subaylar, Erdoğan’ın Kırım ve Kafkasları alacağından endişeli.

Rusya Federasyonu Subaylar Meclisi de Rus halkına hitaben yaptığı konuşmada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i istifaya çağırdı.

Rusya Subaylar Meclisi Başkanı Kıdemli Albay Ivaşov Leonid Grigoryeviç, vatandaşlara ve Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’e hitaben yaptığı konuşmada, Rus liderliğini Ukrayna’ya karşı güç kullanmamaya çağırdı.

Subaylar meclisinin web sitesinden yapılan açıklamada;

“Bugün insanlık savaş beklentisiyle yaşıyor. Ve savaş, kaçınılmaz yaşam kaybı, yıkım, geniş insan kitlelerinin acı çekmesi, olağan yaşam biçiminin yok edilmesi, devletlerin ve halkların hayati sistemlerinin ihlalidir. Büyük bir savaş büyük bir trajedidir, birinin ciddi suçudur. Öyle oldu ki, Rusya bu yaklaşan felaketin merkezinde. Ve belki de bu, tarihinde ilk kez oluyor.” denildi.

Açıklamada, Rusya Federasyonu’nu demografi de dahil olmak üzere sürdürülebilir geleceğinin tehlikeye gireceği ve Rusya’yı kaçınılmaz olarak “tarihinin sonuna” götüreceğini belirtildi.

Açık mektupta, Rusya’nın şu anda herhangi bir dış tehdidi olmadığı ve bu nedenle, “Ukrayna çevresinde tırmanan durum, her şeyden önce, Rusya Federasyonu da dahil olmak üzere bazı iç güçler için yapay, paralı niteliktedir.” şeklinde değerlendirildi.

Ivaşov’a göre, Rusya Federasyonu’nun mevcut hükümeti için savaş, halktan çalınan serveti korumak için bir süre “uluslararası arenada güçlerini” koruma sorununu çözecek bir araç olarak nitelendi.

Subay meclisi Putin’den, Ukrayna ile bir savaşı kışkırtma suç politikasını durdurmasını ve Rusya Federasyonu anayasasına uygun olarak görevinden istifa etmesini istedi.

“ERDOĞAN, UKRAYNA TARAFINDA KIRIM’I VE KAFKASLARI ALIR”

Rusya Subaylar Meclisi Başkanı Kıdemli Albay Ivaşov Leonid Grigoryeviç, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan, Türkiye’nin hangi tarafta (Ukrayna) savaşacağını açıkça belirtti. Ve iki Türk sahra ordusunun ve bir filonun Kırım ve Sivastopol’u “kurtarması” ve muhtemelen Kafkasya’yı işgal etmesi emrinin verileceği varsayılabilir.” dedi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]