Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Biden ile Putin, 12 Şubat’ta telefonda görüşecek

ABD'nin, Rusya'nın her an Ukrayna'yı işgal edebileceğine dair uyarısı sonrası Rusya iddiaları kesin bir dille yalanladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasında 12 Şubat akşamı için telefon görüşmesinin planlandığını duyurdu. Görüşme kararının Washington'un talebi üzerine alındığı ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, kötüleşen güvenlik durumu nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi yapacak.

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov’un, Amerikan televizyon kanalı CNN’in Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan’ın sözlerine atıfta bulunduktan sonra liderlerin görüşeceğini belirtti.

Kremlin, iki cumhurbaşkanının görüşmesinin Amerikan tarafının yazılı talebi üzerine gerçekleşeceğini iddia etti.

Peskov’un doğrudan konuşması: “Gerçekten de Amerikan tarafı Başkan Putin ile görüşme talebinde bulundu ve iki başkan arasında yarın akşam, Moskova saatiyle bir görüşme planlanıyor.”

Sullivan da gazetecilere Biden’ın Putin’i arama niyetinde olduğunu doğruladı.

İngiliz gazeteciler ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının “önümüzdeki günlerde” gerçekleşeceğine inanıyor.

10 Şubat akşamı Biden, Amerikalı gazetecilere, ABD vatandaşlarının Ukrayna topraklarını derhal terk etmeleri gerektiğini, çünkü tam ölçekli bir Rus askeri işgali durumunda tahliye edemeyeceklerini söyledi.

Biden’ın sözlerinin ardından, bazı Batılı ülkelerin büyükelçilikleri, vatandaşlarına Ukrayna’yı derhal terk etmeleri için resmi talimat verdi. İsrail, büyükelçilik personeli ve ailelerinin tahliye edildiğini duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Putin’in Ukrayna’ya askeri bir işgal başlatmak için Pekin Kış Olimpiyatları bitene kadar bekleyemeyeceğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’da tam kapsamlı bir işgalin yanı sıra Ukrayna hükümetini devirmek ve sosyo-politik durumu içeriden istikrarsızlaştırmak için bir senaryo olduğunu söyledi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]