Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

İngiltere Başbakanı Johnson, Ukrayna’ya geliyor

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'nın sınırlarına asker konuşlandırdığı Ukrayna'yı ziyaret edecek. destek gösterisinde bulunacak. Johnson’nun, Ukrayna'ya ekonomik destek paketi açıklaması da bekleniyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy,​​​​​​​ İngiltere Başbakanı Boris Johnson bugün Kıyiv’de yerel saat ile 19.00’da Mariyinsky Sarayı’nda bir araya gelecek.

Ziyaret öncesi değerlendirmede bulunan Johnson, “Nasıl yönetildiklerini belirlemek her Ukraynalının hakkı. Bir dost ve demokratik bir ortak olarak İngiltere, Ukrayna’yı yok etmeye çalışanlar karşısında Ukrayna’nın egemenliğini korumaya devam edecek” dedi.

Johnson, Rusya’yı diplomatik bir çözüm bulmak ve daha fazla kan dökülmesini önlemek için geri adım atmaya ve diyaloga çağırdı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, hükümete Rusya’ya karşı sert yaptırım yetkisi veren bir tasarıyı parlamentoya sunmuştu.

Truss, böylece Rusya’nın Ukrayna’ya daha fazla sınır ihlali yapması halinde Moskova için stratejik öneme sahip sektörlerde iş yapan herhangi bir şirkete yaptırım uygulayabileceklerini duyurmuştu.

Yeni planla ilgili ayrıntılı bilgi veren Truss “Kremlin ve Rusya’daki rejimle ilgisi olan bütün şirketler hedef alınabilecek, böylece Putin’in oligarklarının ve Rus devletini destekleyen Rus şirketlerinin kaçacak yeri kalmayacak” ifadelerini kullandı.

İngiltere Maliye Bakan Yardımcısı Simon Clarke “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı harekete geçmesi halinde Kremlin’e yakın şirketleri ve şahısları hedef alarak rejim üzerindeki yaptırımları daha da sıkılaştıracağımızı açıkça belirtiyoruz” diye konuşmuştu.

Rusya’nın Ukrayna’da yönetimi devirerek kendine yakın bir rejim kurma planı yaptığını duyuran İngiltere, Kıyiv’e antitank silahları göndermişti.

İngiltere’den gelen silahlar akabinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın savaşmayacağını duyurmuştu.

Ukrayna ve dünya gündemine dair haber ve analizler ücretsiz olarak cep telefonunuza gelsin ister misiniz?

Siz de ‘Zamanım yok, hazır önüme gelsin’ diyenlerdenseniz, öne çıkan gelişmeleri ve gündeme dair analizlerini WhatsApp uygulaması aracılığıyla telefonunuza gönderiyoruz. Bunun için yapmanız gereken çok basit.

WhatsApp Bültene nasıl üye olabilirsiniz?

Numaramızı hiç kaydetmeden buraya tıklayıp direk “bülten” yazabilirsiniz.

Ya da:

UkraynaHaber.com’a ait +380636656525 numarasını telefon rehberinize kaydedin.

Mobil cihazınızdan WhatsApp uygulamasını açın ve bu numaraya “Bülten” yazarak bir mesaj atın.

Hepsi bu kadar…

Telefon numaranız kesinlikle başka kişilerle paylaşılmayacaktır ve sadece haber göndermek için kullanılacaktır.

Bülten üyeliğinizi nasıl sonlandırabilirsiniz?

WhatsApp’ınıza mesaj gelen numaraya sadece “BÜLTEN İPTAL” yazılı bir mesaj atarak üyeliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

Gelen bültenimizi telefonunuzdaki diğer numaralara göndererek haber ve analizleri YouTube.com/UkraynaHaber‘teki videoların daha çok kişiye ulaşmasına katkıda bulunabilirsiniz.


YouTube KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!


TELEGRAM KULLANIYORSANIZ HABERLERDEN CANLI YAYINLARDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İSTİYORSANIZ TEK TIKLA KANALIMIZA ABONE OLABİLİRSİNİZ…


Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]