Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Medya

Erdoğan, Hürriyet ile ODATV’ye “FETÖ medyası” dedi

Bozkır Ukrayna’ya kaçtıktan sonra Türk basınından sadece Hürriyet muhabiri Toygun Atilla konuştu ama suçlu cemaat oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep T. Erdoğan, NTV canlı yayında suikasta kurban giden tarihçi Necip Hablemitoğlu katil zanlısı Nuri Gökhan Bozkır’ın MİT tarafından Ukrayna’da bulunduğunu ve Türkiye’ye getirildiğini duyurdu.

Erdoğan, “Milli İstihbarat Teşkilatımız uzunca süredir bu suikastın katil zanlılarından olan Nuri Gökhan Bozkır’ın izini sürüyordu. Bu şahıs kırmızı bültenle aranıyordu. Kaçtığı yurt dışında 2015 yılından itibaren FETÖ medya organlarına ülkemiz aleyhine asılsız iddialarda bulunuyordu. İstihbaratımız bu kişinin Ukrayna’da saklandığını tespit etti. Bu şahsın yakalanarak ülkemize getirilmesi konusunda ‘Bu ülkenizdedir, bize verin’ dedik. İstihbarat Teşkilatımızın yakın markajıyla bu iş neticelendi. FETÖ ile irtibatı yanında DEAŞ’a (IŞİD) silah ve mühimmat temin ettiği bilinen birisi. MİT katil zanlısı Nuri Gökhan Bozkır’ı Ukrayna’da buldu. Bu kişi Hablemitoğlu cinayeti zanlısı olarak şu anda ülkemiz yargısına hesap veriyor” dedi.

Erdoğan canlı yayında “Kaçtığı yurt dışında 2015 yılından itibaren FETÖ medya organlarına ülkemiz aleyhine asılsız iddialarda bulunuyordu.” dedi.

Yalan haberleriyle dünya genelinde nam salmış Anadolu Ajansı (AA) da bu haberi serviledi.

Ancak Erdoğan’ın bu ifadelerinin gerçekle yakından uzaktan alakası yok. Çünkü Bozkır sözde “kırmızı bültenle” arandığı bu dönemde Türk medyasından sadece, Atilla Toygun ile konuştu.

Özel haberinde Toygun Atilla: “Son dakika haberi: Karakutunun gözlerine bakarak sordum: Necip Hablemitoğlu’nu sen mi öldürdün?” diye sordum manşetini attı.

Aralık ayında ise ODATV Bozkır’ın ses kayıtlarını son röportaj diye yayınladı.

ODATV ses kayıtlarına ilişkin haberi:

“Firari katil zanlısıyla son röportajı Odatv Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla yaptı. 

Necip Hablemitoğlu’nu kim öldürdü? Deliller nasıl karartıldı?

Türkiye bu röportajı konuşacak!”

Nurü Gökhan Bozkır ilk röportajı Hürriyet’e ve son röportajını ise ODATV yaptığı, bu iki medya organı (aslında aynı) haricinde Türk medyasına hiç konuşmadığı halde Erdoğan her zaman ki gini günah keçisi yaptığı cemaati suçladı.

Bozkır, Türk medyasına konuşmadı ancak, Ukrayna medyasına yaptığı silah ticaretine ilişkin geniş bir açıklama yaptı ve delilleri teslim etti.

Bozkır’ın Ukrayna medyasına yaptığı açıklamaları buradan okuyabilirsiniz.

Eski ÖKK’cı Yüzbaşı Bozkır, Türkiye’nin yasadışı silah ticaretini Ukrayna basınına anlattı

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]