Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

ABD Büyükelçiliği heyeti, Ukraynalı Müslümanların Rusya-Ukrayna ihtilafına bakışını öğrendi

ABD’li diplomat, Dnipro Bölgesi imamıyla görüştü

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Ukrayna’daki Maslahatgüzarı Christina Queen ile Ukrayna Müslümanları Ruhani İdaresi (DUMU) Dnepropetrovsk Bölgesi İmamı Nizami Mirzabekov görüştü.

Görüşmede, bölgedeki Müslümanların yaşantısıyla ilgili çeşitli konular ele alındı.

ABD’li diplomat Christina Queen özellikle, Ukraynalı Müslümanların Rusya-Ukrayna ihtilafına karşı tutumuyla yakından ilgilendi.

İmam Nizami Mirzabekov, genel olarak DUMU’nun, özel olarak da Dnipro Bölgesinin Müslümanlarının ihtilaftaki durumunu açıkladı.

Dnipro Müslüman cemaatinin başkanı Mirzanbekov, “Yakın akrabalarım Ukrayna’yı savunmasında cephede en ön saflarda” dedi.

Ukraynalı Müslümanların, toplumun ve ülkenin çıkarlarını koruduğunu ve bölünmeye yol açan zararlı etkilere karşı uyarıda bulunduğunu kaydeden Mirzabekov, DUMU’nun, Ukrayna’nın çok uluslu toplumunu birleştirmek için mümkün olan her türlü çabayı gösterdiğini ifade etti.

ABD Büyükelçiliği temsilcisi Queen ise toplumu birleştirmeye yönelik çabalarından dolayı DUMU yetkililerine şükranlarını dile getirdi ve işbirliğini güçlendirmek için gelecekte de istişarelerin devam etmesini umduğunu söyledi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]