Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Eş Başkanını Rüstem Umerov’u kabul etti

TBMM Başkanı Şentop Ukrayna heyetini kabul etti

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Eş-Başkanı Rüstem Umerov ve beraberindeki parlamenter heyetini kabul etti.

Şentop kabulde, Ukrayna ile bir yandan mevcut iş birliği alanları derinleştirilirken diğer yandan da yeni iş birliği alanları oluşturulduğunu söyledi.

İki ülke parlamentoları arasındaki ilişkilerin de artmakta olduğunu memnuniyetle gözlemlediğini ifade eden Şentop, parlamentolar arasında kurulacak diyalog ve yakın iş birliği ortamının halkları da birbirlerini daha yakından tanımalarına zemin oluşturacağına işaret etti.

“10 MİLYAR DOLAR TİCARET HACMİ HEDEFİMİZ BAKİ”

Mustafa Şentop, Ukrayna ile 2021’de 7,3 milyar dolara yükselen ikili ticaret hacminin yine de yeterli olmadığına vurgu yaparak, “10 milyar Dolar ticaret hacmi hedefimiz baki” dedi.

Türkiye’nin, Ukrayna’da yaşanan sorunların barışçıl yollarla çözümü için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirten Meclis Başkanı Şentop, “Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve siyasi egemenliğine tam desteğimizi bir kez daha teyit etmek isterim” diye konuştu.

Kırım ile ilgili olarak, “Türkiye, Kırım’ın yasadışı ve gayrıimeşru ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır” diyen Şentop, Kırım Tatarlarının yerli halk statüsünün parlamentoda kabulünün de önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Ermeni tezlerini destekleyen yasa tasarılarının geri çekilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şentop, “İlişkilerimizi böyle işlerle gölgelemek isteyenlerin azınlıkta olduğunu, Ukrayna yönetiminin bu konuda baştan beri sağduyulu ve ilkesel bir yaklaşım ortaya koyduğunu biliyoruz. Bunlar karşısında sağduyulu yaklaşımın sürmesini arzu ediyoruz” dedi.

“ZİYARETİNİZ MEVCUT SİYASİ İRADEYİ TEYİD EDİYOR”
Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Eş Başkanı Rüstem Umerov ve beraberindeki parlamenter heyeti kabul ettiklerini dile getiren Şentop, sosyal medya hesabından, “Ziyaretinizin ülkelerimiz arasındaki ilişkileri tüm alanlarda geliştirme yolunda her iki tarafta da mevcut olan siyasi iradeyi teyid ettiğine inanıyorum.” mesajını paylaştı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]