Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Turkcell’in Rus ortağı Altimo: Türkiye’de yatırımlarımızı sürdüreceğiz

Turkcell’in Rus ortağı olarak tanınan Altimo, Türkiye’deki yatırımlarını sürdürmeyi düşünüyor. 3,5 milyar dolarlık nakit yatırımla Türkiye’de en büyük yabancı yatırımcılardan biri olduklarını ifade eden Altimo Başkan Yardımcısı Yevgeni Dumalkin, “Biz hükümetin anlayışlı yaklaşımından ümitlenerek gelecekte çok daha iyi bir şekilde Türkiye ekonomisinde var olmak istiyoruz.” dedi.

Türkiye’nin ekonomik kriz süreçlerinde etkili bir büyüme gerçekleştirdiğini, bunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin katkısının büyük olduğuna değinen Dumalkin, “Komşumuz Türkiye’deki ekonomik gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Yabancı yatırım açısından ortam çok elverişli. Siyasi istikrar ekonomik gelişmeyi getiriyor. Biz de bu nedenlerle Türkiye’de yatırım yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Rusya’nın önde gelen GSM operatörlerinden Megafon’un da yüzde 25’ine ortak olduklarını ifade eden Dumalkin, Rusya pazarında doygunluğun yüzde 127 olduğunu, Türkiye’de ise bu oranın henüz yüzde 87’lerde kaldığını vurguladı. Dumalkin’e göre artan nüfusla birlikte Türkiye pazarı en az yüzde 13 daha büyüyebilir. Dumalkin, Megafon’un da yüzde 45’inin İsveç Telia Sonera’ya ait olduğunu da ekledi.

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden ortağı oldukları Turkcell’in parlak bir geleceği olduğunu ifade eden Dumalkin, “Türkiye ekonomisini son 7 yıl içinde daha iyi tanıma imkanımız oldu. Biz Turkcell’e ve Türkiye’ye yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Turkcell Türk markası olarak kalacak, Türk yöneticiler tarafından yönetilmesi ve kendi marka kimliğini koruması önemli.” şeklinde konuştu.

Turkcell’in önümüzdeki 5-7 yıl içinde dünyanın en büyük 10 telekomünikasyon şirketi arasına girmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Rus yetkili, “Şu an piyasanın yüzde 50’sinden fazlasını elinde bulundurması ve kâr getiren bir şirket olması bizi sevindiriyor. 2010’da kayıplar yaşanmasının ardından bir miktar endişelenmiştik. 2011’de 1,1 milyon artı abone geldi. Ukrayna ve Belarus yatırımları ise yeterince verimli değil.” değerlendirmesinde bulundu.

“TURKCELL’DE YENİ BAŞKAN VE YÖNETİM ARZUSUNU SÜRDÜRÜYORUZ”

Kurumsal yönetim ve ortaklar arasında iletişim açısından Turkcell’de sorunların sürdüğüne değinen Rus yetkili, bağımsız bir yönetim kurulu başkanı ve yeni bir yönetimin oluşması arzusunu sürdürdüklerini ifade etti. Önümüzdeki 2-3 aylık bir süre içinde yönetim kurulunun toplanacağını ve bu iki konuda önemli kararlar almasını beklediklerini kaydeden Dumalkin, “En geç bir yıl içinde mahkeme süreçleri sonuçlanacak. Çukurova grubu ile anlaşmazlık durumunda olan yüzde 13,8’lik hisse ile ilgili karar 2012 içinde tamamlanır. Bizim halen yüzde 13,2 hissemiz bulunuyor. Turkcell’in yüzde 37’lik hissesinin İsveç Telia Sonera şirketine, yüzde 35’in üzerinde bir hisse de İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ve New York (NYSE) borsalarında halka açık olarak işlem görüyor.” ifadelerini kullandı.

FARUK AKKAN, YAŞAR NİYAZBAYEV | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]