Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da yerel seçimlerin resmi sonuçları 10 Kasım’da açıklanacak [FOTO GALERİ]

Ukrayna’da 31 Ekim 2010 Pazar günü gerçekleşen yerel seçimlerin resmi sonuçları, 10 Kasım’da açıklanacak.Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan Yardımcısı Andrey Magera, seçimlere katılım oranı ve resmi sonuçların 10 Kasım tarihinde açıklanacağını bildirdi. Andrey Magera, kanunlara göre seçim bölgelerinde sandık görevlilerinin 5 gün içinde sonuçları YSK’ya teslim etmeleri gerektiğini ifade etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç daha önce 1 gün içerisinde resmi sonuçların açıklanması talimatı vermişti. YSK Başkanı Vladimir Şapoval bunun mümkün olmadığını açıklamıştı.

Sandık çıkışı anketlerinde Rusya yanlısı Bölgeler Partisi, hafta sonu yapılan yerel seçimlerde ezici bir üstünlükle önde çıkmıştı.

Seçim sonuçları anketini yapan GFK Ukrayna şirketi sandık çıkış anketine göre; Bölgeler Partisi’nin oy oranı yüzde 36,3, ana muhalefet lideri Yuliya Timoşenko’nun Anavatan (Batkivşina) Partisi’nin yüzde 13,1, eski Meclis Başkanı Arseniy Yatsenyuk’ün Değişim Cephesi’nin yüzde 6,8 civarında, Ukrayna Komünist Partisi’nin oy oranı ise ankete yüzde 5,9 ve Sergey Tigipko’nun Güçlü Ukrayna Partisi yüzde 4,3 oy aldı.

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]