Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Eski Fransız Cumhurbaşkanı Hollande: Ukrayna kazanırsa, otoriter Türkiye’ye mesaj olur

Hollande, Ukrayna’nın savaşı kazanması halinde bunun Türkiye, İran ve Çin’e yönelik bir tepki olacağını da ifade etti.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Rus komedyenler tarafından yapılan telefon şakasında, Kıyiv’e askeri yardım sunan AB’nin Ukrayna’daki çatışmaya dahil olduğunu söyledi.

Hollande, Ukrayna’nın savaşı kazanması halinde bunun otoriter rejimler, Türkiye, İran ve Çin’e yönelik bir tepki olacağını da ifade etti.

Vovan’ ve ‘Lexus’ olarak tanınan ünlü Rus komedyenler, Eski Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’a telefon şakası yaptı.

Eski Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile telefonda konuştuğunu düşünerek çatışmalara dair görüşlerini dile getiren Hollande, AB ülkelerinin, özellikle de Fransa’nın çatışmanın tarafı olmak istemediğini, Kıyiv’e yardım ederek çatışmada yer aldığını kabul etti.

“Bu nedenle, Ukrayna mücadeleye devam etmek istediği sürece, Ukrayna Rusları geri çekilmeye zorlayacak güçte olduğu sürece herhangi bir müzakere yapılamaz” diyen Hollande, kendi imzasının da bulunduğu Minsk anlaşmalarından sonra Rusya üzerinde ‘yeterli baskı olmaması’ nedeniyle tarafların ‘batağa saplandığını’ savundu.

Minsk anlaşmalarının tek amacının Ukrayna’nın askeri imkan ve kabiliyetlerinin güçlendirilmesi olduğunu bir kez daha belirten Hollanda, tam da bu nedenle Minsk müzakerelerini korumaları gerektiğini, zira tam da bu 7 senelik süre zarfında Ukrayna’nın güçlenmek için araçlar elde ettiğini söyledi.

TÜRKİYE, İRAN VE ÇİN DETAYI: ‘UKRAYNA KAZANIRSA…’

Hollande, sadece Minsk anlaşmalarına değinmedi. Ukrayna’nın Rusya’yı yenilgiye uğratmasının Türkiye, İran ve Çin’e yönelik bir tepki olacağını da dile getirdi.

Gazeteci Erkin Öncan’ın sosyal medya hesabından duyurduğu Hollande’ın ifadeleri şöyle:

“Ukrayna kazanırsa, ki bunu tüm kalbimle diliyorum, bu kesinlikle otoriter rejimlere, hem Tayvan’la ilgili Çin’e hem de İran’a ve hatta Türkiye’ye karşı bir tepki işlevi görecektir. Bu nedenle Ukrayna’nın kazanması çok önemli.”

“Bu nedenle Ukrayna ordusunun talepleri birkaç kilometrekarelik bir alanı yeniden ele geçirmeye indirgenemez. Bu gerçekten Putin’in gerçek bir yenilgiye uğramasına yol açacak bir saldırı olmalı.”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]