Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da Milli Bayrak Günü kutlanıyor

Ukrayna’da Bağımsızlık Günü’nden bir önce kutlanan Milli Bayrak Günü, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Meclis Başkanı Andriy Parubiy ve çok sayıda üst düzey devlet görevlisinin katıldığı devlet töreni ile Ukrayna’nın başkenti Kiev’in Ayasofya (Sofiyskiy) Meydanı’ndaki direğe bayrak çekildi.

Törenin akabinde konuşan Poroşenko, Donetsk ve Luhansk’ta, Simferopol ile Sivastopol’d yeniden Ukrayna bayrağının dalgalandırılmasının kendileri için önemli bir görev olduğunu söyledi.

Sarı ve mavi renklerden oluşan Ukrayna Bayrağı’nda alttaki sarı renk, buğday tarlalarını (refahı) üzerindeki mavi renk ise gökyüzünü (barışı) temsil ediyor. Ukrayna’nın milli bayrağı ilk olarak 1918 yılında kabul edildi. Sovyetler Birliği devrinde milliyetçilik simgesi olan bu bayrak yasaklanmıştı. Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’nin ayrı bir bayrağı mevcut idi. Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra bağımsız Ukrayna’nın ilk bayrağı 24 Ağustos 1991’de Ukrayna Parlamentosunda göndere çekilmişti. Bugünkü bayrak ise 1992 yılında bağımsızlığını kazanmasının ardın yeniden kabul edildi. Ukrayna’nın eski Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma, 2004 yılında 23 Ağustos’u Milli Bayrak Günü ilan etmişti.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU[email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]