Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

Kiev’deki darülacezede Kurban Bayramı sevinci

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de engelli ve bakıma muhtaç ihtiyarların ikamet ettiği darülacezeye ziyaret eden “Hizmet” hareketi gönüllüleri burada kalan engelliler yakından ilgilenerek dualarını aldı.

Buradaki ihtiyaç sahiplerini önemli gün ve bayramları vesile ederek ziyaret eden gönüllüler Kurban Bayramı münasebeti ile hazırladıkları paketleri takdim etti.

Doğudaki çatışmalardan önce hali vakti yerinde olduğu dönemde Türkiye’de tatil de yapmış olan Stanislav İvanoviç: “Türkler her zaman yardım yapıyor. Sizin ülkeniz de hiçbir zaman savaş olmasın. Mutlu, huzurlu ve afiyette kalın. Biz her zaman sizleri seveceğiz.” dedi.

Aynı yerde kalan emekli Alina Pavlovivna ise yardımın doğum gününde ulaşmasının kendisi için ayrıca anlamlı olduğunu ifade etti. Yardım paketini getiren Türk öğretmenlere, gençlik yıllarının, çocuklarının ve torunlarının fotoğraflarını gösteren Alina Pavlovivna, öğretmenlere elleri boş dahi olsa kendilerini ziyaret etmelerini istedi. Çocuklarının çok sık Türkiye’ye gittiğini belirten Pavlovivna Türk filmlerini çok sevdiğini, Türk milletinin harikulâde hasletleri olduğunu dile getirdi. Allah’ın birliğine vurgu yapan Pavlovivna, Ukrayna ve Türkiye arasındaki birlik ve beraberliğin sonsuza kadar sürmesi temennisinde bulundu.

Kurban organizasyonu gerçekleştiren Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi Genel Müdürü Gökhan Demir ise Kurban Bayramı vesilesiyle iş dünyasının ve aynı zamanda Uluslararası Meridyen Okullarının işbirliği ile kesilen kurbanlardan elde edilen etlerden hazırlanan yardım paketlerini 3 bin 500’ün üzerinde aileye ulaştırdıklarını bildirdi.

Ukrayna makamlarının da Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi‘nin çalışmalarını takdir ettiğini belirten Gökhan Demir, yardım ulaştırdıkları her yerde büyük teveccüh gördüklerini dile getirdi.

YUNUS ERDOĞDU | UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]