Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Spor

Ukrayna, Bosna Hersek’i yendi, play-off biletini kaptı

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D, E ve G gruplarında son karşılaşmalar yapıldı. Bosna'yı deplasmanda yenen Ukrayna, play-off bileti aldı.

Katar’da düzenlenecek 22. Dünya Kupası‘na Avrupa kıtasından katılacak takımların belirlendiği elemelerin son gününde D, E ve G gruplarındaki maçlar oynandı.

Hollanda, sahasında Norveç’i 2-0 yenerek G Grubu’nu birinci sırada tamamladı ve Avrupa kıtasından Dünya Kupası’na direkt katılma hakkı kazanan son takım oldu.

Ukrayna milli takımının orta saha oyuncusu Taras Stepanenko, Bosna-Hersek (2: 0) maçının ardından düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Taras Stepanenko, “Asgari görevi yerine getirdik, playofflara ulaştık. Çok endişeliydik, fark ediliyordu ama sonunda karakterimizi gösterdik ve haklı olarak kazandık. Tecrübeli oyunculara bu tür maçlarda özel bir sorumluluk düşüyor. Bu tür karşılaşmalar her zaman gergindir” dedi.

Türkiye, gruptaki son maçında Karadağ deplasmanında 2-1 galip geldi ve ikinci sırayı alarak play-off’lara kaldı.

D Grubu’nda Dünya Kupası biletini önceden alan Fransa, son maçta konuk olduğu Finlandiya’yı 2-0 mağlup etti. Ukrayna ise Bosna Hersek deplasmanında 2-0 kazandı ve ikinci olarak play-off bileti aldı.

Son hafta öncesi Dünya Kupası’nı garantileyen Belçika, E Grubu’nda Galler’e konuk olduğu maçtan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla Galler, grup ikincisi olarak play-off’a yükseldi.

Bu üç grupta alınan sonuçlar ve oluşan Puan Durumu şöyle:

D Grubu

Finlandiya-Fransa: 0-2
Bosna Hersek-Ukrayna: 0-2

E Grubu

Galler-Belçika: 1-1
Çekya-Estonya: 2-0

G Grubu

Cebelitarık-Letonya: 1-3
Hollanda-Norveç: 2-0
Karadağ-Türkiye: 1-2

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]