Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliği, Atatürk’ü çevrimiçi andı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 83’üncü ölüm yıl dönümü; milyonlar anıyor

Bugün Türkiye Cumhuriyeti (TC)’nin kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğu uğurlanışının 83. yıldönümü. Atatürk bugün Ankara, ülkenin dört bir yanında ve yurtdışı temsilciliklerinde resmi törenlerle anılıyor.

Anma merasimlerine, bu sene Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliği çevrimiçi katıldı.

Başkent Kıyiv, koronavirüs salgını nedeniyle “kırmızı bölge” ilan edildiği için toplu etkinliklerin yapılması yasaklanmıştı. Bunun  üzerine TC Kıyiv Büyükelçiliği Kemal Atatürk’ü çevrimiçi anma kararı aldı.

Büyükelçiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Kiev (Kıyiv)’in pandemi kapsamında kırmızı bölge olması nedeniyle anma törenimizi bu yıl konuk katılımı olmadan yapmak durumundayız. Törene çevrimiçi katılmak isteyen vatandaşlarımızı yarın instagram (@turkishembassykyiv) sayfamızdan yapacağımız canlı yayına bekliyoruz.” denildi.

Programda, saat 9.05’te saygı duruşu akabinde, İstiklal Marşı okundu. Büyükelçi Yağmur Ahmet Güldere de kısa bir konuşma yaptı.

Güldere, konuşmasında, “Atamızın bizden esas beklentisi en büyük eserim dediği, Türkiye Cumhuriyetini daha ileriye taşımaktır” dedi.

UKRAYNA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ BAYRAĞINI YARIYA İNDİRDİ

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, sosyal medya hesabı üzerinden; “Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ile anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanının ebediyete intikalinin 83. yıldönümü münasebetiyle Büyükelçiliğimizdeki Ukrayna bayrağı yarıya indirildi.” mesajı paylaştı.

Saat 09.05’te hayat durdu ve vatandaşlar tüm Türkiye’de saat 09.05’te Ata’ya saygı duruşunda bulundu.

Ankara’nın en işlek noktalarında hayat, Ata’ya duyulan saygının işareti olarak bir dakikalığına durdu.

Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’te sirenlerin çalmasıyla başkentin cadde ve sokaklarında vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Sürücüler araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı.

Bazı sürücüler de kornaya basarak sirenlere eşlik etti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]