Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Sağlık

Koronavirüs Ukrayna’yı kırıp geçiriyor: 24 saatte 833 kişi öldü

Ukrayna korona virüse bağlı günlük 833 can kaybıyla antirekor kırdı

Ukrayna’da şimdiden 3,1 milyon koronavirüs COVID-19 vakası kaydedildi, 8 Kasım’da gün içinde vaka sayısı 18 bin 988 oldu, yaklaşık 3.000 kişi hastaneye kaldırıldı, 833 kişi ise öldü.
.
Günlük 833 can kaybının salgının başladığı günden bu tarafa görülen en yüksek günlük ölüm olduğu bildirildi.

16 bin 609 kişinin ise iyileştiği bilgisi gelirken ülkedeki vaka sayısı 3 milyon 107 bin 489’a ulaştı. Toplam can kaybı sayısı ise 73 bin 390’a oldu.

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv dahil birçok şehir “kırmızı bölge” ilan edildi.

Kırmızı bölge kurallarına göre aşı sertifikası olmayanlar toplu taşıma araçlarını kullanamıyor,
restoran ve kafelerde oturamıyor, devlet dairelerine alınmıyor, alış veriş merkezlerine ve eğlence mekanlarına gece kulüplerine, kumarhanelere sokulmuyor.

Aşı sertifikası olmayan kişiler son 72 saat içerisinde aldıkları negatif PCR testiyle günlük hayatlarına devam edebiliyor. Aşısız ve PCR testi olmayanlar ise rast gele kontrollerde yakalanırsa en az 17 bin grivna (yaklaşık 6 bin 500 TL) para cezası ödemek zorunda kalacak. Ceza rakamı duruma göre katlanabiliyor.

Konstantin Konevets – Kıyiv

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]