Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Şirket

Ukrayna’da tahkim uygulaması

Tahkim, taraflar arasında çıkan uyuşmazlıkların devletin resmi yargı organları yerine, kendileri tarafından belirlenen hakemlerce çözümlendiği bir uyuşmazlık çözüm yöntemidir.

Ukrayna, sık sık denir “Avrupa’nın Kapıları“, uzun süredir ticari faaliyetlerin merkezi olmasını sağlayan coğrafi bir konuma sahiptir.. Beklenildiği, tahkim de Ukrayna’da uzun bir geçmişe sahiptir. Ukrayna’nın bağımsızlığı tahkim tarihinde yeni bir sayfa açtı, hem yurtiçi hem de uluslararası.

Ukrayna’nın kendine has özellikleri var. Eski Sovyetler Birliği’nin tamamında olduğu gibi, orijinal isim “tahkim mahkemesi” sadece yerel ticaret mahkemeleriyle ilgili olarak kullanıldı. Genel olarak, Ukrayna sistemi Fransız sistemine benziyordu, içinde bir “Ticaret Mahkemesi“. Şu veya bu biçimde, Daha önce ticaret mahkemeleri vardı 1917. Yeni ekonomik politikaların devreye girmesiyle, ticari kuruluşlar arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için özel organlar kurmaya nesnel bir ihtiyaç vardı. bu nedenle, içinde 1922, Sovyetler Birliği’nin kurulmasıyla, yargı işlevlerine sahip ilk tahkim organları Ukrayna genelinde ortaya çıkmaya başladı. Bu mahkemeler Sovyet dönemi boyunca vardı, tamamen işlevsel mahkemeler olmalarına rağmen 1991. üzerinde 4 Haziran 1991, ilk yasa “Tahkim Mahkemeleri Hakkında” güce geldi. üzerinde 6 Kasım 1991, İlk Tahkim Usul Kanunu da yürürlüğe girdi.

Ulusal tahkim yargılamasında reformda bir sonraki önemli adım, Kanun’un kabul edilmesi olmuştur. 21 Haziran 2002, buna göre üç kademeli bir mahkeme sistemi getirilmeye başlandı, ve yerel mahkemelerin kararlarına karşı şikayetleri değerlendirmek için temyiz ve temyiz mahkemeleri kuruldu.. Bu reform sayesinde, Lafta “ticari tahkim mahkemeleri” çoğu Ukrayna şehrinde ortaya çıktı.

Ukrayna’da Uluslararası Tahkim: Bağımsızlık Hediyesi

Yüksek Mahkeme, Ukrayna’daki uluslararası tahkim hayatında önemli bir rol oynamaktadır., Ukrayna’nın uluslararası standartları karşılayan bir uygulama geliştirmesi sayesinde, Ukrayna’yı tahkim için çekici bir yargı alanı haline getirmek.

Bugün itibariyle, belirli anlaşmazlıkları çözmek için daimi tahkim mahkemeleri ve tahkim mahkemeleri (için mahkemeler) Ukrayna’da faaliyet göstermek. ancak, Çoğu tahkim daimi tahkim mahkemeleri tarafından yürütülür, çünkü uyuşmazlığın bir tahkim anlaşmasının sonuçlandırılması ve uygulanması olasılığı göz ardı edilir. için Tahkim. Tahkim anlaşmalarının geçerliliği ile ilgili olarak, mahkeme konuya karar vermeli prima facie, hakemlere yetkileri hakkında tam bir karar verme fırsatı vererek.

tarihli Ukrayna Kanununa göre 2 Aralık 1997, Ukrayna’da iki daimi tahkim kurumu var. Uluslararası Ticari Tahkim Mahkemesi (Yunanistan-Yugoslavya İkili Yatırım Anlaşması “ICAC“) ve Deniz Tahkim Komisyonu, her ikisi de Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası’nın himayesinde.

Son beş yılda, ICAC yakın kabul etti 3,000 vakalar ve, içinde 2020, 341 uluslararası davalar. İşletmeler 58 ülkeler ICAC’ın deneyimine güvenirler ve anlaşmazlıklarını bu kuruma sunarlar.. Bugün, ICAC daha fazlasını düşünüyor yüzde 90 içindeki vakaların 6 ay. ICAC, kararlarını 119 dünyadaki ülkeler.

Ukrayna’nın yeni Usul Kanunu, Devlet mahkemelerinin tahkime destek vermesini mümkün kıldı, özellikle, delil güvenliği için geçici ve geçici tedbirler alarak, talepler için güvenlik ve maliyetler için güvenlik.

Kaynak: Uluslararası Tahkim

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]