Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

AKP Genel Başkanı Erdoğan, üye sayısını açıkladı: Tarihimizin en yüksek rakamı: 11,5 milyon

Erdoğan, "Partimizin üye sayısı 11,5 milyona yaklaşarak tarihimizin en yüksek rakamına ulaştı. Diğer tüm partileri toplayın böyle bir üye kaydı yok. Onlar nal topluyor." dedi.

Reisicumhur ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Adana Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Reis Erdoğan, “Muhalefet kendini güncellemeyi başaramadı. Hala kimlikler ve korkular üzerine siyaset yapıyorlar. Muhalefetin nasıl derin bir siyasi bunalım yaşadığını salgın döneminde bir kez daha gördük” ifadelerini kullandı.

AKP’nin üye sayısını açıklayan Erdoğan, “Partimizin üye sayısı 11,5 milyona yaklaşarak tarihimizin en yüksek rakamına ulaştı. Diğer tüm partileri toplayın böyle bir üye kaydı yok. Onlar nal topluyor.” dedi.

Bu amaçla son 19 yılda Adana’ya 50 milyar liralık yatırım yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, sağlıktan eğitime, ulaştırmadan tarıma, sanayiden ticarete, gençlik ve spordan sosyal yardımlara kadar her alanda kentin yanında olduklarını ifade etti.

Adana’da eser ve hizmet siyasetlerinin nişanesi olan birçok yatırımı devreye almanın sevincini yaşadıklarını söyleyen Erdoğan, ilk olarak tamamlandığında Türkiye’nin en stratejik sanayi tesislerinden biri olacak Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi’nin temelini attıklarını belirtti.

Erdoğan, yatırım bedeli 1,7 milyar dolar olan bu tesisin 2024’te hizmete girdiğinde yıllık 450 bin ton üretim kapasitesiyle tek başına Türkiye’nin polipropilen ihtiyacının beşte birini karşılayacağını söyledi.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu tesis hem sanayimizi dışa bağımlılıktan büyük ölçüde kurtaracak hem de cari açığın azaltılmasına yıllık 250 milyon dolarlık katkı sunacak. Temel atma törenimizden hemen önce tesisle ilgili 6 farklı ülkeden kurumla yapılan iş birliği anlaşmalarının imza törenine de şahit olduk. Muhalefetin uluslararası yatırımcıları ürkütmek için adeta seferber olduğu bir dönemde atılan bu imzalar ülkemiz adına önemli birer kazanımdır. Bu yatırım, Türk ekonomisine duyulan güvenin güçlü bir işareti olmasının yanı sıra muhalefetin yalan, çarpıtma, korkutma üzerine kurulu propagandasının da hiçbir işe yaramadığının ispatıdır. CHP’nin başını çektiği sermaye ırkçısı ve yatırım düşmanı odaklara rağmen uluslararası yatırımcılar Türkiye’ye güveniyor, Türkiye’nin potansiyeline ve parlak geleceğine inanmayı sürdürüyor.”

Küresel sermayenin Türkiye’ye yönelik ilgisinin ve yatırım iştahının salgın şartlarına rağmen arttığına işaret eden Erdoğan, “Küresel düzeyde yatırımların yüzde 35 azaldığı, birçok ülkenin ekonomide kontak kapattığı bir dönemde bizde yatırımlar hiç hız kesmedi. Uluslararası piyasalardaki sıkıntılı atmosfere rağmen ihracatta yıllık 212 milyar doların üzerine çıkmayı başardık. Bay Kemal, kıskanma, çalış senin de olur.” diye konuştu.

Turizmde de farklı bir ivme yakalayarak geçen yılki kayıpların önemli bir bölümünü telafi ettiklerini söyleyen Erdoğan, “Uluslararası yatırımcılar gibi ülkemizdeki özel sektör firmalarının da sanayi ve üretim yatırımları artarak devam ediyor.” dedi.

Erdoğan, bugün Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde resmi açılışını yaptıkları 26 fabrikanın üretime başladığına işaret ederek, “Akşam yalan, sabah yalan diyoruz ya Bay Kemal için. Ne dedi? ‘Bir fabrika yaptınız mı?’ dedi. Bay Kemal, bak bugün tam 26 fabrikanın resmi açılışını gerçekleştirdik.” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’ye güvenip yatırım yapan hiç kimse pişman olmaz

“Türkiye’ye güvenip yatırım yapan hiç kimse pişman olmaz”

Bakanlıkların, Valiliğin ve diğer kurumların Adana’ya kazandırdığı kamu yatırımlarının resmi açılışlarını yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, “Tek seferde toplam yatırım bedeli 4 milyar lirayı bulan eser, hizmet ve projeyi Adanalı kardeşlerimizin istifadesine sunduk. Ardından tarımı ve sanayisi yanında mutfağıyla da tüm dünyada meşhur olan Adana’mızın lezzet festivalinin açılış programına iştirak ettik, 5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde Adana’nın o eşsiz ve zengin yemek kültürünü bir kez daha yakından görme fırsatı bulduk.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]