Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna sınırından, Avrupa Birliğine kaçak geçmeye çalışan 4 Türk yakalandı

İşsizlik ve istibdatın hüküm sürdüğü Türkiye’den kaçış sürüyor.. sadece Ekim ayında Lviv sınırından kaçarken yakalanan Türk sayısı 10’u buldu.

Ukrayna, Türkiye’deki siyasi ve iktisadi ortamdan kaçan Türkiyelilerin gözde güzergâhlarından olmaya devam ediyor. Ancak Ukrayna sınır muhafızları göz açtırmıyor.

Türkiye vatandaşı 4 kişilik yasadışı göçmen grup devlet sınırından geçmeye çalışırken gözaltına alındı.
Türkiye’den gelen yasadışı göçmenler dün gece Mukaçevo müfrezesinin sınır muhafızları tarafından Transkarpatya’da gözaltına alındı.

Lujanka birimi, Ukrayna-Macaristan sınırında devriye gezerken dört kişinin bariyeri geçmeye çalıştığını gördü.

Askerleri fark eden göçmenler kaçmaya çalıştı. Ancak kaçakları durdurmak için sınır muhafızları havaya uyarı ateşi açtı, ardından dördü de gözaltına alınarak sınır yakınındaki karakola götürüldü.

Tutuklular, hepsinin üzerinden, Türkiye pasaportu çıktı. Sınır muhafızları, yaptıkları sorguda Türklerin yasadışı seyahatlerinin nihai hedefinin, Almanya olduğunu öğrendi.

Şu anda Mukaçevo Sınır Muhafız Müfrezesinde tutulan, Türklerin akıbeti yakında çıkarılacakları mahkeme tarafından karara bağlanacak.

5 EKİM’DE LVİV’DE DE BİR TÜRK YAKALANDI
Lviv bölgesindeki Rava-Ruska departmanının sınır muhafızları tarafından bir Türk vatandaşı daha gözaltına alındı.

Sınır biriminin müdahale ekibi, devlet sınırından birkaç yüz metre önce, Polonya’ya yürüyen bir yolcuyu durdurdu. 20 yaşındaki Türk vatandaşı oldukça yasal bir şekilde, Ukrayna’ya giriş yaptığı tespit edildi. Yanında kimlik belgeleri de bulunan şahsın normal sınır kapıları dışında, kaçak AB’ye girmeye teşebbüs etti.

Bu yılın başından bu yana, Lviv müfrezesinin sınır muhafızlarının, devlet sınırını yasadışı olarak ihlal etmeye teşebbüs ettiği için 62 vakada, 130’dan fazla Türk vatandaşını gözaltına aldığı belirtildi.

1 EKİM’DE 5 TÜRK YAKALANDI
1 Ekim’de Lviv müfrezesinin sınır muhafızları 5 Türk vatandaşını yasadışı olarak sınırı geçme teşebbüsünden gözaltına aldı.

Devriye gezen Rava-Ruska ekipleri, yerleşim yerlerinden üç yabancının sınıra doğru ilerlediğini tespit etti. Gizlice takip edilen yaşları 31 ile 39 arasında değişen üç Türkiye vatandaşı, devlet sınırından birkaç yüz metre kala gözaltına alındı.

Aynı gün ekipler, 19 ve 20 yaşlarındaki iki Türk vatandaşını daha aynı mevkide gözaltına aldı.
Gözaltına alınan 5 Türk’ün de üzerinde kimlik belgeleri vardı ve Ukrayna topraklarına yasal olarak girdikleri ancak illegal olarak Avrupa Birliği’ne geçmeye çalıştıkları anlaşıldı. Haklarında hukuki süreç başlatıldı.

Daha önce bir vakada Türklerin kaçak geçişlerini yine Türk yapımı insansız hava araçlarıyla tespit etmişleri.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]