Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Kültür

Ukraynalı çömlekçiler “Craftistanbul El Sanatları” Fuarına katıldı

2.CRAFTİSTANBUL’da onlarca el sanatları üreticisi, ustası, sanatkarı, tasarımcısı ve konu ile ilgili kurum/kuruluş temsilcileri, yayıncılar, hammadde malzeme sağlayıcılar, yan ürünler üretenler buluştu.

Craftistanbul El Sanatları Fuarı, Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde ikinci defa kapılarını açtı. Fuarda Ukraynalı sanatçıların çömlek atelyesi açtığı bildirildi.

Atis Fuarcılık tarafından “Kardeş Ülke Endonezya” temasıyla düzenlenen uluslararası fuara, 130 katılımcı ve 400’den fazla sanatçı katılıyor.

10 Ekim’e kadar devam edecek olan fuara Endonezya’nın yanı sıra; Ukrayna, Kırgızistan, Moldova, Azerbaycan, Filipinler, Polonya, İran, Mısır ve Afrika ülkelerinden el sanatçıları da katılıyor.

Craftİstanbul’da bu alanda eğitim verenler, tasarımcılar, araç gereç ve malzeme sağlayan veya üretime katkıda bulunanlar, el sanatları ustaları, genç usta adayları, el sanatı konusunda uğraş veren bütün kesimler temsil ediliyor.

Fuara kalkınma ajansları, belediyeler, vakıflar, dernekler, kooperatifler ve birlikler de kendi bünyelerindeki ustalarla katılıyor.

Üniversiteler ve Olgunlaşma Enstitüleri de eğitim sürecindeki işlerini, projelerini fuarda sergileyerek, sözlü anlatımlar ve uygulamalar yaparak sanatlarıyla ilgili bilgiler sunuyor.

UKRAYNALI ÇÖMLEK SANATÇILARI MAHARETLERİNİ SERGİLEDİ

El sanatlarının günümüzde de yaşatıldığı Ukrayna’yı ise fuarda çömlek ustaları; Yuriy Musatov, Olesya Galik Dvrorak, İvan Fizer ve Tetyana Zabelina temsil etti.

Hacettepe Üniversitesi’nin standında, “Uluslararası Macsabal İpek yolu Sempozyumu” çerçevesinde Ukraynalı seramik sanatçıları maharetlerini sergiledi.

FUARDA AKTİVİTELER DE YER ALACAK

El sanatları ustalarının sergi ve ürün gösterileri, el sanatlarının, yöresel giysilerin ve kumaşların ana tema olarak kullanıldığı defileler ve dans gösterileri, el sanatlarının üretimi, tanıtımı ve satışı konusunda konferanslar, sohbet toplantıları, workshoplar, müzik dinletileri ve ikili görüşmeler planlanıyor. Sergilenen ürünlerin önemli kısmı satışa açık olacak.

EBRUDA ALTIN GÜMÜŞ ÇAĞI

Dünya genelinde gittikçe ilginin arttığı ebru alanında da standların bulunduğu fuarda dünyaca ünlü ebru sanatçısı, Zeynep Erdoğdu, geleneksel ebru boylarının yanı sıra altın ve gümüş gibi kıymetli madenleri de kullanarak yaptığı ebrularını sergiledi.

Kâğıt üzerinde görmeye alışık olduğumuz ebru sanatını, kumaşa, deriye ve de seramik gibi faklı yüzeylere taşıyan ebru sanatçısı Zeynep Erdoğdu birçok uluslar arası etkinlikte gönüllü kültür elçiliği yaptı.

POLONYALI SANATÇININ ETNİK CAZ KONSERİYLE BAŞLADI

Fuar Polonyalı sanatçı Monika Bulanda’nın Türk müzik aletleri ve türkülerinden oluşan etnik konseriyle başladı. Açılış programında Fethiye Belediyesinin Likya Kadın Girişimi Kooperatifiyle hazırladığı “Dünden Bugüne Dastar” defilesi, açılış konuşmaları, ödül töreni ve Endonezya dans gösterisi yapıldı.

Craftİstanbul 2021 yılı “El Sanatçısı Onur Ödülü” geçen yıl vefat eden Mehmet Kabaş’a ve “El Sanatı Kurum Onur Ödülü” Sivrihisar Belediyesi Kilim Müzesi’ne verilecek.

Etkinlik sonunda CRAFTİSTANBUL’a katılan tüm sanatkarlara belgeleri verilecek, seçilecek üreticilere çeşitli kurum ve kuruluşların ödülleri sunulacak.

İlki 2019’da gerçekleştirilmişti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]