Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Zelenskıy: Donbas’taki savaşı bitirmenin tek yolu, NATO’ya üyelik

Ukrayna Cumhurbaşkanı NATO Genel Sekreteri ile telefon görüşmesi yaptı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, telefonda Ukrayna’nın doğusunda Donbas’ta tırmanan güvenlik durumunun görüştü.

Görüşmede Ukrayna’nın NATO’ya Üyelik Eylem Planı’nı almasının, Donbas’taki savaşı sona erdirmek için Rusya’ya hakiki bir işaret olacağı kaydedildi.

Volodımır Zelenskıy; “Son haftalarda, Rus işgal güçlerinin ateşkes ihlallerinin sayısını ve öldürülen Ukraynalı askerlerinin sayısını arttırmaya yönelik çok tehlikeli bir eğilime girdiklerini gördük.” dedi.

Ayrıca Jens Stoltenberg’e, Rusya’nın Ukrayna sınırlarına asker yığmaya devam etmesi ve saldırı eylemine hazır olup olmadıkları hakkında bilgi verdi.

ZELENSKIY, NATO’YA ÜYE ÜLKELERİN ORDULARINI KARADENİZ’E ÇAĞIRDI

Zelenskıy, İttifak’ın Ukrayna çevresindeki güvenlik durumuna gösterdiği ilgiden dolayı Stoltenberg’e teşekkür etti ve NATO üyesi ülkeleri Karadeniz’deki güvenlik konularına daha fazla dikkat etmeye ve Karadeniz bölgesindeki askeri varlıklarını güçlendirmeye çağırdı.

NATO kuvvetlerinin Karadeniz’de varlığının artmasını isteyen Zelenskıy, “Böylesine güçlü ve kalıcı bir (NATO) mevcudiyet, Rusya’nın bölgede artan askeri gücü ve ticaret taşımacılığını engellemesi konusunda caydırıcı olur” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Ukrayna için NATO ile ilişkilerde en acil konunun İttifak üyeliği için bir Eylem Planı elde etme olasılığı olduğunu vurguladı.

Orduda ve savunma sektöründe reform yapmaya kararlı olduklarını belirten Zelenskıy, reformların tek başına Rusya’yı durduramayacağına dikkat çekti.

SON 24 SAATTE İKİ UKRAYNALI ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Donbas’taki durum da son zamanlarda tırmanıyor. Ukrayna Birleşik Kuvvetler Karargâhı’ndan yapılan açıklamada sadece son 24 saat içinde (5 Nisan’da), Rusya Federasyonu silahlı kuvvetlerinin 7 kez ateşkesi ihlal etti ve iki Ukraynalı askeri öldürdüğünü açıkladı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, geçtiğimiz hafta Ukrayna Parlamentosu’nun olağanüstü genel kurul toplantısında, Rus Silahlı Kuvvetlerinin 28 tabur taktik grubunun Ukrayna devlet sınırı boyunca konuşlandırıldığını söylemişti.

Daha önce Almanya ve Fransa, Rusya’nın, Ukrayna sınırına asker yığmasından duydukları endişeyi dile getirmişti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kıyiv

Her gün Ukrayna ve dünya gündemine dair haber ve analizler ücretsiz olarak cep telefonunuza gelsin ister misiniz?

Siz de ‘Zamanım yok, hazır önüme gelsin’ diyenlerdenseniz, günün öne çıkan gelişmeleri ve gündeme dair analizlerini WhatsApp uygulaması aracılığıyla telefonunuza toplu halde gönderiyoruz. Bunun için yapmanız gereken çok basit iki işlem var.

WhatsApp Bültene nasıl üye olabilirsiniz?

  1. Numaramızı hiç kaydetmeden buraya tıklayıp direk “bülten” yazabilirsiniz.

2. UkraynaHaber.com’a ait +380636656525 numarasını telefon rehberinize kaydedin.

Mobil cihazınızdan WhatsApp uygulamasını açın ve bu numaraya “Bülten” yazarak bir mesaj atın.

Hepsi bu kadar…

Telefon numaranız kesinlikle başka kişilerle paylaşılmayacaktır ve sadece WhatsApp bülteni için kullanılacaktır.

Bülten üyeliğinizi nasıl sonlandırabilirsiniz?

WhatsApp’ınıza mesaj gelen numaramıza sadece “İPTAL” yazılı bir mesaj atarak üyeliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

Gelen bültenimizi telefonunuzdaki diğer numaralara göndererek haber ve analizleri YouTube.com/UkraynaHaber‘teki videoların daha çok kişiye ulaşmasına katkıda bulunabilirsiniz.


YouTube KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!


TELEGRAM KULLANIYORSANIZ HABERLERDEN CANLI YAYINLARDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İSTİYORSANIZ TEK TIKLA KANALIMIZA ABONE OLABİLİRSİNİZ…


Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]