Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy’den, şehitler için Türkçe başsağlığı mesajı

Bitlis Tatvan kırsalındaki helikopter kazasında 11 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Acı haber sonrası Ukrayna Cumhurbaşkanı Türkçe başsağlığı mesajı paylaştı.

Türkiye’nin doğusunda Bingöl’den Tatvan’a gitmek için havalanan, Türkiye Cumhuriyeti Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Cougar tipi bir helikopter dün “hava koşulları” nedeniyle düştü; helikopterde bulunan askerlerden 11’i şehit oldu, 2’si ise yaralandı.

Acı haber sonrası Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy sosyal medya hesabından; Ukraynaca, Türkçe hem de İngilizce başsağlığı mesajları paylaştı.

Türkiye Reisicumhuru ve AKP Genel Başkanı Recep T. Erdoğan’ı da etiketleyen Zelenskıy mesajında; “Dün Bitlis ilinde meydana gelen helikopter kazasında tüm şehitlerin ruhları şad mekanları cennet olsun, onların ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. @RTErdogan (Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı)” İfadelerini kullandı.

Acı haber sonrası Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıhal sosyal medya hesabından hem Türkçe hem de Ukraynaca başsağlığı mesajları paylaştı.

Şmıhal mesajında; “Türkiye’den gelen acı haberi büyük üzüntüyle öğrendim. Hayatlarını kaybeden şehitlere rahmet, ailelerine sabır, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Türk milletinin başı sağ olsun.” İfadelerini kullandı.

 

KORGENERAL OSMAN ERBAŞ DA ŞEHİT OLDU

Şehit olan askerlerden birinin Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş olduğu öğrenildi. Korgeneral Erbaş, yaklaşık 5 yıldır 8. Kolordu Komutanlığını yürütüyordu.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]