Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriHaberler

İslami Evlilik sitesi üzerinden tanıştığı sözde “Ukraynalı” kadın bütün parasını çaldı

Ukraynalı kadınlar adında dolandırıcılık artarak devam ediyor. İşte adım adım dolandırıcılık hikayesi. Paylaşın ki bu tezgâh deşifre olsun.

Türkiye’de son dönemde kendisini, “Ukraynalı” kadın isimleriyle (Natalya, Olga vs gibi) tanıtan içlerinde profesyonel, Türk kadınlarının da yer aldığı uluslararası bir çete evlilik ve yuva hayali kuran Türkiye’deki erkekleri dolandırmaya devam ediyor.

Elit gözüken İslami Evlilik sitelerini mesken tutan dolandırıcılar, açtıkları sahte hesaplarla evlenme hayali kuran Türk erkeklerine çengeli takıyor. İslami evlilik siteleri üzerinden şahısları tespit eden çete bazen hedefledikleri isimlere Facebook gibi sosyal platformlar üzerinden de direk temas kurabiliyor.

Türk erkeğine damardan giriyorlar sık kullandıkları cümleler şöyle;

“Ben senin, mertligini sevdim”

“Ben senin, sözünün eri birçok erkekten daha üst olan sözünün erligini sevdim.”

“Ben senin, Allah’ını sevdim”

“Ben senin, cesaretini sevdim”

“Ben senin, özgürlüğünü sevdim”

“Mutluluk gözyaşlarım bugün bu yüzden”

Sabah akşam mesaj fırtınasına tutup hayatlarına giriyolar;

“Kahvalti yaptin mi cnm bnm” (Kahvaltı yaptın mı canım benim)

“Ne yapıyorsun sonsuzluğa giden tek yürek tek aşkım.”

“Uyuyabileceğimi zannetmiyorum hasretin sardı”

Kadınlar Türk oldukları için ve genelde da sadece, Türkçe konuştukları için; “Yarı Türk yarı Ukraynalı melezim” gibi söylemleri de var. Ayrıca, Türkçeyi Ukrayna’daki okullarda öğrendim vs gibi çeşitli yalanlar da uyduruyorlar. Ukraynaca konuş ya da yaz denildiğinde çuvallıyorlar… Bunu da yapanlar oluyor ancak Ukraynalı birisi devreye girdiği zaman foyaları meydana çıkıyor.

Genelde kimsesiz “mağdur bir kız” olduklarını belirtip üstelik evlilik konusunda özellikle ısrarcı olup, seçtikleri yalnız erkeklerde bir yuva bir evlilik hayali kurduruyorlar.

Din damarını da kullanıyorlar, “Müslüman olacağım” gibi.

Daha sonra Ukrayna’dan geleceğim bana bir 77 dolar veya Euro derken 100 euro baktılar ki geliyor para bu sefer biletimi al geliyorum diyorlar.

Bileti de yine ağlarına takılan adam aldırıyorlar.

Bu arada verdikleri isim, pasaport vs bilgileri zaten o uçağa binmeyecekleri pasaport kontrolünden geçmeyecekleri için hepsi sahte.

Para isterken inandırıcı olması için makbuzun açıklama kısmına, “Falancanın Türkiye’ye gitmesi üzere” şeklinde güya para kullanma amacı bile yazdırılıyor.

GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞMEYE YANAŞMIYORLAR

Görüntülü görüşme talebini ise “telefonum eski model” diyerek geri çeviriyorlar. Tabi şahıs yeni telefon parası gönderince bu seferde ağlamalar telefonu; “babam aldı”, “annem aldı”, “abim aldı”, bir daha telefon parası gelince böyle bir görüşmeye de imkânı da veriyorlar bazen. Bu arada görüntülü görüşmek görüşürken ekran görüntüsü almak da gerekiyor.

Uçuş günü geldiğinde ise asıl oyunculuk kısmı başlıyor, istedikleri şehrin havalimanından, Google Harita Hizmetleri kullanarak konum atıyorlar. Bu arada isteyen harita üzerinde istediği ülkedeki bir adresi yazıp o adresi yine; WhatsApp, Telegram, Viber, Facebook üzerinden paylaşabilir.

Havalimanı konumu attıktan sonra, oturdukları yerden söz konusu havayolu şirketinin internet sitesinden bilet üzerinden online Check-in yapıp biniş kartı alıyorlar. Daha sonra tabi bunları da anlık hedefteki şahıs ile paylaşıyorlar.

Finalinde; “Ben, Lviv’de (başka birçok şehir olabilir Kıyiv, Harkiv, Odesa, Herson, Dnipro…) havalimanında kaldım çıkamıyorum 3000 Euro ödemem gerekiyor, ailem (abim, kardeşim, peşimdeki oğlan vs) çıkış yasağı koydurmuş (ağlıyorlar tabi bu arada)” gibi yalanlarla hedeflerindeki parayı alıyorlar.

Parayı da direk kendileri üzerine almıyorlar, “Benim hesabım yok, kartım yok” gibi yalanlarla ya yurtiçi hesaplara ya da yurtdışındaki Bulgaristan, Ukrayna gibi ülkelere PTT havalesi yaptırıyorlar. Bu ülkelerdeki isimler de hesaplar da genelde sahte ya çevrimiçi hesaplar. Banka bile değil çoğu.

Eğer bu rakam gelmez ise daha önce topladıkları 300-500 euro yanlarına kar kalıyor. Başka birinsin peşine düşüyorlar.

Bu arada dolandırılan vatandaşlar genellikle şoku üzerilerinden atamıyorlar.

Hala inanmaya devam edenler bile oluyor, çünkü yaşanan her şey “gerçeklik” içinde ancak gerçek olan tek şey dolandırılan kişi. Karşı tarafta çok büyük bir çete var.

Daha sonra dolandırılan kişiler bunu fark ediyor bu seferde uzun bir hukuk macerasına girmeye çekiniyorlar.

Ayrıca bu hukuk serüvenin de masrafları da var. Hâlbuki savcılığa ve polise gidip suç duyurusunda bulunup dilekçe ve delilleri avukata tutmadan da yapılabiliyor.

Sessiz kalmada bir diğer faktör de toplum baskısı, dolandırılmış olmanın verdiği mahcupluk, çekingenlik bu duygular da dolandırıcıların ekmeğine yağ sürüyor.

Zengin Ukraynalı kız rolü yaprak dolandıran için bu haberi okuyunuz.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Her gün Ukrayna ve dünya gündemine dair haber ve analizler ücretsiz olarak cep telefonunuza gelsin ister misiniz?

Siz de ‘Zamanım yok, hazır önüme gelsin’ diyenlerdenseniz, günün öne çıkan gelişmeleri ve gündeme dair analizlerini WhatsApp uygulaması aracılığıyla telefonunuza toplu halde gönderiyoruz. Bunun için yapmanız gereken çok basit iki işlem var.

WhatsApp Bültene nasıl üye olabilirsiniz?

  1. Numaramızı hiç kaydetmeden buraya tıklayıp direk “bülten” yazabilirsiniz.

2. UkraynaHaber.com’a ait +380636656525 numarasını telefon rehberinize kaydedin.

Mobil cihazınızdan WhatsApp uygulamasını açın ve bu numaraya “Bülten” yazarak bir mesaj atın.

Hepsi bu kadar…

Telefon numaranız kesinlikle başka kişilerle paylaşılmayacaktır ve sadece WhatsApp bülteni için kullanılacaktır.

Bülten üyeliğinizi nasıl sonlandırabilirsiniz?

WhatsApp’ınıza mesaj gelen numaramıza sadece “İPTAL” yazılı bir mesaj atarak üyeliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

Gelen bültenimizi telefonunuzdaki diğer numaralara göndererek haber ve analizleri YouTube.com/UkraynaHaber‘teki videoların daha çok kişiye ulaşmasına katkıda bulunabilirsiniz.


YouTube KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN


TELEGRAM KULLANIYORSANIZ HABERLERDEN CANLI YAYINLARDAN ANINDAN HABERDAR OLMAK İSTİYORSANIZ TEK TIKLA KANALIMIZA ABONE OLABİLİRSİNİZ…


Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]