Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Özbekistan 2011’de Rusya’ya 92 bin araç sattı

Otomobil üretiminde Orta Asya devi olma yolunda ilerleyen Özbekistan, Rusya’ya yaptığı otomobil ihracatını artırdı.

Özbekistan Devlet İstatistik Komitesi verilerine göre 2011’de Rusya’ya yapılan binek otomobil ihracatının, bir önceki yıla göre yüzde 25 oranında arttı. Son artışla, geçen sene Rusya’ya toplam 92 bin 778 adet otomobil ihracatının yapıldığı belirtildi. Özbekistan, 2010 sonu itibariyle Rusya’ya 74 bin adet otomobil ihraç etmişti.

Özbekistan’ın Rusya’ya verdiği binek otomobiller arasında Nexia 54 bin 567 adetle ilk sırada yer aldı. Onu 38 bin 211 adetle Matiz modeli takip etti.

Yıllık 250 adet otomobil üretim kapasitesine sahip Özbekistan’da 2009’da 205, 2010 ise 217 bin adet binek otomobil üretimi gerçekleştirilmişti. Özbekistan’ın 2011 sonu itibariyle planlanan otomobil üretiminin ise 230 bin adet dolayında olması bekleniyor..

Chevrolet markasıyla Nexia, Matiz, Captiva, Epica ve Tacuma modellerinden araçlar Özbekistan, başta Rusya olmak üzere Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Belarus, Moldova, Afganistan ve Türkmenistan gibi ülkelere de otomobil ihracatı yapmakta.

TAŞKENT – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]