Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İtalya’dan çalınıp Ukrayna’ya getirilen yat İstanbul’da yakalandı

İtalya’da yaklaşık bir hafta önce çalınan ve İNTERPOL tarafından aranan yat, İstanbul Boğazı’nda yakalandı. Yatı kaçırdığı iddia edilen Ukrayna uyruklu 2 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yaklaşık 1,5 milyon lira değerindeki ‘Atlantis’ marka ‘Orange’ isimli yat, kimliği belirsiz kişilerce bir hafta önce İtalya’da çalındı. Yatın bulunması için, İtalya karasularındaki çalışmaların yanı sıra İNTERPOL (Uluslurarası Polis Teşkilatı) tarafından da uluslararası sularda çalışma başlatıldı.

Atlantis Yatçılık Türkiye Distribütörü Moris Algazi, İstanbul Boğazı’nda teknesiyle dolaşırken Atlantis marka tekneyi gördü. Kendilerinin böyle bir teknenin satışını yapmadığını fark eden Algazi, İtalya’daki firma yetkilileriyle iletişime geçti. Söz konusu teknenin bir hafta önce İtalya’dan çalındığını öğrenen Moris Algazi, durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Kısa sürede yata ulaşan ekipler, Ukrayna uyruklu 2 kişiyi gözaltına aldı. Yat, içerisindeki şahıslarla birlikte Ataköy Marina’ya getirildi. Yatı Ukrayna’ya götürmeye çalıştığı ileri sürülen 2 kişinin sorgusu sürüyor.

Moris Algazi, boğazda dolaşırkan söz konusu yatı gördüğünü ve distribütörü oldukları markaya ait böyle bir yatı satmadıkları için şüphelendiklerini söyledi. Algazi, önce İtalya’daki firma yetkilileriyle daha sonra da Sahil Güvenlik’le irtibata geçerek yatın yakalanmasını sağladıklarını aktardı. Algazi, yatın yaklaşık 1,5 milyon lira değerinde olduğunu belirtti.

ARMAĞAN AYDIN | İSTANBUL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]