Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna ve Suriye serbest ticaret bölgesi kurmak için çalışıyor

Ukrayna ve Ortadoğu’nun parlayan yıldızı Suriye arasında serbest ticaret bölgesi kurulması için anlaşma hazırlığında.

Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Andrey Klüyev serbest ticaret bölgesi anlaşması için hazırlık yaptıklarını söyledi. Klüyev, serbest ticaret bölgesinin oluşturması iki ülke ekonomisi için pozitif bir etki oluşturacağını ifade etti. Klüyev; “Yapılan analizde karşılıklı ticaret hacmini geliştirme imkânı var. Suriye topraklarına yönelecek olan Ukraynalı yatırımcılar ülkedeki yatırım iklimine olumlu etkileyecek. Aynı zamanda da Suriye’den de Ukrayna’ya yatırımcı gelmesini bekliyoruz” dedi.

Yapılan açıklamada tarafların Şam’da iki gün süren görüşmeler ardından tüm kilit noktalarda karşılıklı anlayışla uzlaştığı bildirildi. Taraflar, serbest ticaret anlaşmasına nihai noktayı koymak için Nisan ayında Kiev’de görüşmelere devam edecek.

Suriye’de çalışma ziyaretinde bulunan Bakan Klüyev, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve Başbakan Muhammed Naci Ottri tarafından kabul edildi.

Aynı zamanda Klüyev, Ekonomi ve Ticaret Bakanı Lamiey Asi yanı sıra Maliye Bakanı Muhammed Hüseyin ile de bir araya geldi.

Beşşar Esad’ın 2010 Aralık ayında Ukrayna’ya yaptığı ilk resmi ziyaret ile Ukrayna ile Suriye arasında yeni bir dönem başlamıştı. Aralık 2010’da Ukrayna ve Suriye arasında çeşitli alanlarda işbirliği yapılması için bir dizi anlaşma imzalanmıştı.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]