Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı eşinin yüzünü falçatayla parçalamıştı! “Kasten öldürmeye teşebbüs etme” suçundan iddianame hazırlandı

Türkiye'de kızgın bir eş Ukraynalı eşinin yüzünü falçata ile kesti, olay bir alışveriş merkezinde meydana geldi. Kız ondan boşanmak istedi ve Öztürkmen'i birkaç ay önce terk etti. Ancak kıskanç Mesut, Hanna'yı ​​sosyal medyada takip etti ve bulduğu ilk yerde saldırdı.

Ukrayna medyasında geniş yankı buluna kadına şiddet hadisesinde yeni gelişme.

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde bulunan bir alışveriş merkezinde boşanma aşamasında olduğu Ukrayna uyruklu eşi Hanna Butım’in yüzünü falçatayla parçalayan cani koca Mesut Öztürkmen hakkında “Eşini tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs etme” suçundan iddianame hazırlandı.

Boşanma aşamasında olduğu Ukrayna uyruklu eşi Hanna Butım’in (28) yüzünü falçatayla parçalayan Mesut Öztürkmen (44) hakkında “Eşini tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs etme” suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede olay günü suç aleti ile hazırlıklı bir şekilde gidişi ve olay sırasında davranışlarının eylemini tasarlayarak gerçekleştirildiği değerlendirilmesinde bulunuldu.

İKİ EŞİNDEN İKİNCİ EVLİLİKLERİYDİ

Hazırlanan iddianamede tarafların 5 Haziran 2018 yılında evlendiklerine ve Mesut Öztürkmen’nin, Hanna Butım ile ikinci evliliği olduğuna, ilk eşinden olan 3 çocuğuyla beraber yaşadıklarına bu durumdan Hanna Butım’in rahatsızlık duyması sebebiyle tartışmalara yaşandığına yer verildi.

Butım, daha 18 yaşında iken çok erken yaşta bir Ukraynalıyla evlenmişti.

EVİ TERK ETTİ

Müşteki Hanna Butım’in olaydan 5 ay önce evi terk ederek yakınlarının yanına gittiği ve şüpheli Mesut Öztürkmen’in Hanna Butım’a ulaşamadığı ve ayrılık sürecinde Hanna Butım’ın boşanma davası açtığı, şüpheliden zarar göreceğini düşünerek 3 ay süreyle uzaklaştırma kararı çıkarttığı kaydedildi.

SOSYAL MEDYADAN TAKİP ETTİ

İddianameye göre, şüphelinin boşanma davası ve uzaklaştırma kararını kendisine tebliğ edilmesi sonucu öğrendi. Bu duruma öfkelenen şüpheli Mesut Öztürkmen müştekiye ulaşmak için araştırmalar yapmaya başladı. Müşteki ve yakınları güvenlik kaygısıyla Mesut Öztürkmen’i iletişim kanalarından engelledi. Sosyal medya ve iletişim kanallarından Hanna Butım’ ulaşamayan şüpheli çocuğunun sosyal medya hesabından müştekinin sosyal medya hesabına ulaşıldığını fark ederek bu hesabı takibe aldı. Müştekinin kız kardeşinin İstanbul’a geldiğini ve Florya’da bulunan bir AVM’de Hanna ile çekilmiş fotoğraflar paylaştığını görmesi üzerine olay gününden bir gün önce AVM’ye gitti.

FALÇATAYI YANINA ALARAK GELDİ

Şüphelinin alışveriş merkezine müştekiyi bulmak için giderken, yanına falçata aldığı planlı bir eylem hazırlığında olduğu açıkça anlaşılan şüphelinin ilk gün alışveriş merkezinde tüm gün takip yapmasına rağmen müştekiye ulaşamadığı aktarıldı.

Mesut Öztürkmen

BOYNUNU KESMEYE ÇALIŞTI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, “Ertesi gün yani olay günü tekrar alışveriş merkezine giden şüpheli Mesut Öztürkmen birkaç saat süren araştırma ve takibi sonrasında müşteki Hanna Butım’i kız kardeşi ve olayın tanığı olan iki arkadaşı ile birlikte bir alanda oturduklarını görmüştür. Şüpheli daha önce planladığı şekilde üzerinde bulunan falçatayı çıkartmış, arkadan müştekinin göremeyeceği şekilde ona sokularak, falçata ile boyun kısmını kesmeye çalışmıştır.

Şüphelinin bu amaçla attığı ilk darbenin müştekinin kulağı ile burnu arasında kalan kesimini derin şekilde kesmiştir. Amacının müştekiyi öldürmek olduğu anlaşılan şüpheli, ikinci darbeyi daha aşağıya doğru sallamış, bu kez müştekinin kulağı ile ağzı arasında kalan alanı kesmiştir. Müştekinin arkadaşları olaya müdahale ederek, şüphelinin elinden falçatayı almış, onu etkisiz hale getirmek için uğraşmışlardır. Bu sırada şüpheli falçatayı rastgele sallayarak, eylemini tamamlamaya çalışmıştır. Bu uğraş esnasında müşteki, yine yüzünün değişik kısımlarından yaralar almıştır” denildi.

“EYLEMİ TASARLAYARAK GERÇEKLEŞTİRDİ”

Hanna Butım, arkadaşları ve çevrede bulunan vatandaşların çabalarıyla şüphelinin elinden falçatanın alındığı belirtilen iddianamede, şüphelinin bu şekilde etkisiz hale getirildiği belirtildi. Mesut Öztürkmen’nin eyleminin öldürmeye yönelik olduğunu tespitinde bulunuldu. Şüphelinin eylem öncesinde yaptığı uzun süreli takip, müştekiye ısrarla ulaşma istediği, bu amaçla kullandığı yöntemler, suçtan günler önce temin ettiği suç aleti, olay günü suç aleti ile hazırlıklı bir şekilde gidişi ve olay sırasında davranışlarının eylemini tasarlayarak gerçekleştirildiği değerlendirilmesinde bulunuldu.

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Mesut Öztürkmen hakkında “Eşini tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs etme” suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamenin değerlendirme aşamasında olduğu belirtildi.

Kaynak: Ajanslar

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]