Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Almanya, Diyanet ile işbirliğini sona erdirme kararı aldı

Almanya’da Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin artan casusluk iddiaları nedeniyle DİTİB ile okullarda yaptığı işbirliğine son verme kararı aldığı bildirildi.

Kölner Stadt-Anzeiger’ın haberine göre Kuzey Ren Vestfalya Uyum Bakanı Rainer Schmeltzer, Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği (DİTİB) ile okullarda İslam din derslerinde yaptıkları işbirliğini askıya alma kararı aldıklarını açıkladı.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi Bakan, bu kararın DİTİB bünyesinde görevli imamların beş öğretmen hakkında muhbirlik yaptığı iddiaları nedeniyle alındığını ifade etti.

Gazetenin haberinde, karar öncesinde Yeşiller partili Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann’ın Federal Başsavcılığın konuyla ilgili başlattığı soruşturmayı tamamlamasını beklenmesi yönündeki tutumunun SPD’nin eyalet meclis grubunda kabul görmediği belirtildi. Ancak SPD’li politikacılar Yeşillerin eyalet yönetiminde bir koalisyon tartışmasından kaçındığını aktardı.

İMAMLAR GERİ ÇAĞRILDI İDDİASI
Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanlığı, DİTİB imamlarının 28 kişi ve 11 kurum hakkında casusluk yaptığını açıklamış, devlet okullarında din bilgisi eğitimi veren beş öğretmenin isminin de casusluk listesinde çıktığını bildirmişti. Bakanlığın açıklamasında, imamların bu beş öğretmen hakkında açık bir şekilde muhbirlik yaptığı kaydedilmişti. Söz konusu imamların DİTİB camilerine gelen Gülen yanlılarının Ankara’ya ihbar ettiği iddia ediliyor.

Alman basınında DİTİB’in Aralık ayı ortasında adı casusluk iddialarına karışan iki imamını olası bir soruşturmanın önüne geçmek için Türkiye’ye geri çağırdığı iddiaları yer almıştı.

UkraynaHaber.com WhatsApp ihbar hattı herkese açık…

Ukrayna’nın ilk Türkçe haber sitesi UkraynaHaber.com’a, kolay yoldan ulaşmak için; WhatsApp ve Viber uygulamasını kullanabilirsiniz.

Son dönemde revaçta olan “Vatandaş Gazeteciliği” kanallarından birisi olan WhatsApp ve Viber hattına muhabirimiz Yunus Erdoğdu’nun +38 063 665 65 25 (Ukrayna – Kiev) numarasına ulaşabilirsiniz.

WhatsApp’da direk olarak haber önerilerinizi, ihbarlarınızı ve düşüncelerinizi kolayca ulaştırabilirsiniz.

Bunun için tek yapmanız gereken karşılaştığınız olayları ya da şikâyetçi olduğunuz konuları video veya fotoğraf olarak kaydedip +380 63 665 65 25 numaralı WhatsApp Hattına yollamanız yeterli.

Haberlerinizi, ister isimli istediğiniz takdirde kaynağı gizli kalacak şekilde isimsiz yayınlıyoruz…

Gönderdiğiniz, belgeler, videolar ve fotoğraflar deneyimli muhabirimiz Yunus Erdoğdu tarafından değerlendirilip haberleştirilecektir.

Bize ulaşmak için aşağıdaki yollardan herhangi birini seçebilirsiniz:

Telefon: +38 063 665 65 25 numaralı WhatsApp ve Viber Hattı ile

E-Posta: [email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/ukraynahaber

Twitter: https://twitter.com/ukraynahaber

Youtube:  https://www.youtube.com/user/ukraynahaber

VK: http://vk.com/ukraynahaber

Hattımıza sadece hadiseleri değil, haber önerilerinizi de iletebilirsiniz.

“Gönüllü muhabir” olmak isteyen herkese sayfalarımız açık.

Görüşlerinizi, eleştirilerinizi, çevrenizde gördüğünüz, duyduğunuz haberleri, çektiğiniz fotoğrafları bize gönderin, www.UkraynaHaber.com’da ve sosyal ağlarda yayınlayalım.

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]